• Tweede klasse C (zaterdag)- Soms worden doelpunten netjes verdeeld over twee speelhelften. Zo niet bij DONK tegen Kagia. De ploegen uit Gouda en Lisserbroek kwamen voor de onderbreking niet tot scoren, maar daarna ging het volledig los aan de Nieuwe Donkstraat. DONK won uiteindelijk met liefst 5-3 en pakte de leiding over van VUC. Kagia zakte door de nederlaag naar plaats dertien.

  Voor de pauze had de ploeg van Koen van der Vlugt haar zaakjes aardig onder controle. Het kwam ook tot kansjes tegen de hoogvlieger en het leek geen uitgemaakte zaak dat de ranglijst de eindscore wel even zou bepalen. Kort na de pauze kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong door Tijs van der Schinkel.

  De doelpuntenmaker (op foto): ,,Ik werd weggestoken door de as door Nick Diels en kon 1 op 1 gaan met de keeper en bleef koel. Vooraf en ook tijdens de rust hadden we zeker het idee dat we niet per se hoefden te verliezen en die 0-1 was natuurlijk een opsteker. Helaas lag de bal er dertig tellen daarna al in aan onze kant. Ik kan nog steeds niet de vinger er achter krijgen hoe en hoe snel we die treffer incasseerden kort na onze voorsprong. We bleven nog even in de wedstrijd, maar vervolgens scoorden zij nog driemaal in een tijdsbestek van een minuut of tien. Dan weet je dat het heel lastig gaat worden, hoewel we nog even terugkwamen tot 4-2 via Rick Verdegaal.”

  De beslissing was echter toch al gevallen vanwege het verval van Kagia na de pauze en kort na Verdegaals doelpunt werd het ook alweer 5-2. Gijs de Graaf maakte de marge in de slotfase nog wat kleiner na een op zich prima aanval.

  Van der Schinkel: ,,Verdedigend stond het in de eerste helft prima en iedereen deed wat van hem werd verlangd. Na de goede herstart ging er opeens van alles fout en werden we op een plotselinge 4-1 tussenstand getrakteerd. Het verval was echt erg groot en dat was niet voor het eerst dit seizoen. Dat zal er echt uit moeten, want met delen van wedstrijden goed spelen kom je er niet in deze loodzware competitie. Op zich is het prima dat we er alsnog drie maken, net als tegen UVS vorige week. Ook toen stonden we echter met lege handen. Ik denk dat we echt constanter kunnen en moeten worden. Daarbij maakt het wat mij betreft niet uit of we tegen de nummer veertien of nummer 1 spelen. Alles is zwaar, maar ook weer niet onmogelijk.”

  De buitenspeler had het een tijdje lastig mede door een kuitblessure. ,,Daar ben ik nog niet helemaal vanaf en de laatste weken gaat het ook wel beter. Optimaal is echter anders. Verder misten we nu Glenn Lobbezoo, die ook nogal wat toevoegt aan ons spel. Robin van der Zwet zijn we al langer kwijt en dat alles breekt ons tot nu toe wat op. Dit seizoen begint een beetje op die van vorig seizoen te lijken. We wonnen aan het begin weinig, maar kwamen daarna en kort voor de winterstop in een flow terecht en na de winterstop hebben we ook een serie neer kunnen zetten. Ik zeg niet dat dit nu onmogelijk wordt, maar ik vrees wel dat het nóg lastiger gaat worden gezien de sterkte van de tegenstanders. Het zou in elk geval wenselijk zijn om nu goede resultaten neer te zetten tegen Foreholte thuis en RCL uit. Te beginnen dus bij Foreholte. Een prima ploeg, maar uit wel kwetsbaarder. Wij moeten onze thuiswedstrijden zoveel mogelijk winnend kunnen afsluiten.”

  Scoreverloop: 47. van der Schinkel 0-1, 48. Borsboom 1-1, 57. De Bruin (eigen doel) 2-1, 67. Van Dam 3-1, 69. van Houten 4-1, 70. Verdegaal 4-2, 74. Hariti 5-2, 80. De Graaf 5-3.

  Basisopstelling Kagia: Wijsman, Diels, Modderman, Verdegaal, Schoone, Bakker, De Graaf, De Bruijn, lamboo, Hoeke, Van der Schinkel.

  Tekst: Hennie Kanbier
  Bron: DONK nieuwe koploper, Kagia nieuwe nummer voorlaatst | Leidenamateurvoetbal, voetbal leidse regio