• LAV: Districtsbeker: Kagia knikkert Voorschoten’97 (za) uit toernooi

  23 okt 2019
 • Districtsbeker- Het kwam enigszins feeëriek over op sportpark Adegeest. Mistbanken kwamen en trokken weer weg. Soms was er geen touw aan het spel vast te knopen door de schimmigheid. Uiteindelijk konden er toch twee doelpunten worden waargenomen. Eerst scoorde Kagia via Tijs van der Schinkel en daarna was het de beurt aan Thom de Koning voor Voorschoten’97. Een winnaar kwam er nog niet na negentig minuten, maar vanaf de stip toonden de Lisserbroekers zich scherper en zo schakelde de tweedeklasser de eersteklasser verrassend uit.

  Voor Kagia was het vooral een wedstrijd om te proeven hoe het is om zich te meten met een ploeg van een ander niveau. De ploeg van René Ras was niet op volle oorlogssterkte, maar dat was aan de andere kant ook niet het geval. Voor een aantal spelers van de ploeg van Theo Ducaneaux stond er namelijk een andere bekerwedstrijd op het programma tegen FC Rijnvogels 2.

  Voorschoten’97 kreeg de eerste mogelijkheden via Oualid Maatoug en Bas Beijersbergen. Joey Beelen meldde zich als eerste aan de overkant. De thuisploeg had meer balbezit en het spel speelde zich vooral af op de helft van de middenmoter in de tweede klasse. Daarbij was het niet zo dat Kagia zich keer op keer massaal terugtrok. Even over het eerste deel van de eerste helft heen kreeg Jimmy van der Krogt een vrije doortocht. De middenvelder besloot af te leggen op Beijersbergen en daardoor kon er nog een Kagiaan handelend optreden om de 1-0 te voorkomen. In de slotfase kwam Steven Knijnenburg dicht in de buurt van de openingstreffer, maar ook Van der Schinkel had bijna de 0-1 op zijn schoen.

  Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. De gastheer kreeg genoeg mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de scherpte ontbrak en tevens was doelman Sander Hogervorst een paar keer een sta in de weg. Kagia kwam er af en toe nog uit en dat leverde zelfs een treffer op van de genoemde linksbuiten, die in de slotfase overigens geblesseerd moest afhaken waardoor Kagia even verder moest met tien man. Toen was het inmiddels al 1-1. Even leek Voorschoten’97 het duel alsnog te beslissen maar Beijersbergen en Peer van Paasen konden zich niet onderscheiden met het winnende doelpunt.

  Strafschoppen waren dus nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Voor Voorschoten’97 misten Maatoug en Knijnenburg en omdat Joost Meiland, Beelen, Sean van der Lans en Elwin Kool wel koelbloedig bleven, ging de winst naar Kagia en dat mocht op zijn minst opvallend worden genoemd.

  Basisopstelling Voorschoten’97: Mackaay, Apaydin, Knijnenburg, Vrede, Aronius, Verplancke, Van der Krogt, De Koning, Maatoug, Iliopoulos, Beijersbergen.

  Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Kool, Meiland, Lobbezoo, Van Dijk, Ligtenberg, Lamboo, Van Schie, Imanse, Van Beelen, Van der Schinkel.

   

  Tekst: Hennie Kanbier
  Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/districtsbeker/districtsbeker-kagia-knikkert-voorschoten97-za-uit-toernooi/