• Districtsbeker- Het scheelde niets of Kagia had andermaal een eersteklasser tot stafschoppen gedwongen om een winnaar aan te wijzen. In de vorige rond beet Voorschoten’97 in het stof en nu kon Brielle ternauwernood de elfmetertrappen voor blijven. In de vierde minuut van de extra tijd scoorde de thuisploeg vanuit de scrimmage het enige doelpunt.

    ,,Zuur en ook niet eens nodig. We waren dichtbij een mogelijke nieuwe stunt, maar het mocht niet zo zijn. We liggen er niet wakker van, maar door bekeren was ook wel leuk geweest. Het mag echter duidelijk zijn dat de competitie alle prioriteit heeft. De punten zijn hard nodig. Sowieso in elk volgend duel, maar bij Van Nispen winnen is gezien de stand op de ranglijst erg belangrijk”, zo sprak René Ras na het verloren duel tegen de nummer drie in 1B.

    De trainer vervolgt: ,,We speelden een leuke pot en ik denk dat we gelijkwaardig waren. Brielle had wat meer de bal, maar wij hebben zeker ook onze kansen gehad. Zo knalde Rens Lamboo op de lat uit een vrije trap en ik heb al met al wel vier kansen geteld voor Kagia. Wij waren niet geheel compleet en dus heb ik nog meer reden om tevreden te zijn over ons veldspel en de opgebrachte instelling. Ik durf verder niet te zeggen of zij spelers misten, maar we hebben in elk geval laten zien dat we best mee konden in dit toernooi met ploegen die aan de bovenkant van de eerste klasse spelen. Dat is bemoedigend en daarmee moeten we onszelf nu ook weer eens gaan belonen in competitieverband.”

    Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Kool, Meiland, Lobbezoo, Van Dijk, Sluymer, Ligtenberg, Van Schie, Lamboo, Imanse, Van Beelen.

    Bron: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/2deklasse/kagia-zaterdag/districtsbeker-extra-tijd-funest-voor-kagia/