• De eerste amateurkampioen van Nederland gaat Kagia officieel niet meer worden. Afgelopen weekend gingen SV Spaarnwoude (uit Spaarndam) en NWC (uit Asten) de Lisserbroekers al voor. We spreken respectievelijk over de vierde klasse D West 1 op zondag en de derde klasse C Zuid op zondag. Daarbij dient te worden aangetekend dat Spaarnwoude niet ongeslagen bleef en slechts deel uitmaakt van een competitie met twaalf clubs. Ook NWC kon om die laatste reden al eerder kampioen worden. Zonder deze clubs tekort te willen doen, de felicitaties zijn op zijn plaats namens onze redactie, gaat alle eer echter uit naar het team van René Ras. Vanaf speeldag drie namen de Kagianen de koppositie in om die vervolgens niet meer af te staan.

    De eerste acht wedstrijden werden in winst omgezet. Pas in speelronde 9 moesten de eerste twee punten worden afgestaan door ‘boosdoener’ Stormvogels. In het verloop van de competitie werd er nog driemaal gelijk gespeeld, maar voor het overige was het louter wekelijkse victorie. Na de voorbije speelronde, waarin United/DAVO aan de zegekar werd gebonden, staan er al 67 doelpunten op de teller. En daar zaten een boel juweeltjes bij! De tegenstanders kregen het slechts 18 keer voor elkaar om Kagia te laten aftrappen na een doelpunt.

    Komende zaterdag kan er geschiedenis worden geschreven aan de Kikkerbeetstraat. Eenmaal eerder werd er gespeeld in de tweede klasse (1 seizoen, via de nacompetitie) en op een haar na is het nu zo ver, maar nu via de titel. Natuurlijk, er moet nog wel gewonnen worden van ZSGOWMS. Maar wie twijfelt daaraan? Mark Scholte, Voetbaltechnische Zaken (VTC), eerder deze week. ,,Er is een prachtig programma opgesteld voor deze ongetwijfeld gedenkwaardige dag. De club is er klaar voor. De spelersgroep eveneens. Iedereen wil dat feest nu vieren op het eigen terrein. Ja, ik hoorde dat het niet echt warm wordt. Dan zal het binnen des te gezelliger worden na afloop."

    Een kreet die zo past bij Kagia. Positivisme staat voorop. In de voorbije jaren werd nog nadrukkelijker gewerkt aan een kloppende organisatie binnen en rondom de club en het eerste elftal kreeg steeds meer smoel onder trainer Anton Wijsman. Een prijs bleef nog uit, maar in dit seizoen viel alles samen en de beloning hoeft nu enkel nog maar opgeraapt te worden. De club stuurde onze redactie al het programmaboekje en het belooft een fantastische happening te worden. De Lisserbroeker die thuis blijft, heeft op voorhand ongelijk. Zoveel is zeker. Bloemencorso? Prachtig natuurlijk al dat schoon, maar dit seizoen kreeg toch echt kleur door de oranje-witten. Dit verdient een onvergetelijke apotheose en die zal er komen. En dat op 13 april 2019: de dag dat Kagia geschiedenis schrijft en voor onze redactie toch echt de eerste amateurkampioen van Nederland zal zijn

    Originele artikel: https://leidenamateurvoetbal.nl/2019/zaterdag/3deklasse/bloemencorso-bijzaak-kagia-in-de-schijnwerpers/