• LAV: Blije Koen van der Vlugt dolt met EMM’21 over nieuwe club Kagia

  18 jan 2023
 • Met trots maakte Kagia vandaag bekend dat Koen van der Vlugt komend seizoen de hoofdtrainer is van Kagia, de club waar Hein Leliveld nog wel het seizoen afsluit alvorens te vertrekken naar Rijnsburgse Boys (staflid bij de tweede divisionist). Van der Vlugt komt over van competitiegenoot EMM’21, waar de jonge en ambitieuze trainer overigens niet per se was geëindigd na dit seizoen als het aan hem had gelegen. In competitieverband won EMM’21 overigens met 4-1 van Kagia. De terugwedstrijd staat gepland voor 1 april aan de Kikkerbeetstraat. Tegen die tijd zal er al meer bekend zijn over de kansen en (on)mogelijkheden op de ranglijst tussen de huidige nummers vier en dertien. Onze redactie sprak even met Van der Vlugt, net terug van een trainingskamp in Benalmádena met de Veners.

  ,,Afgelopen vrijdag heb ik op trainingskamp in de bus even het woord genomen. Over het programma van die dag, maar ook dat ik straks bij Kagia aan de slag ga omdat dit kort daarvoor bekend was geworden. De groep feliciteerde mij van harte met die overstap en gedurende het weekend zijn er wel wat dolletjes gemaakt. Ik weet dat we nog tegen elkaar spelen en gaf aan dat EMM’21 met Onder 23 zal gaan spelen (het duel staat niet voor niets op 1/4 gepland). Kagia heeft de punten momenteel harder nodig immers. Nee joh, gekkigheid natuurlijk. De focus ligt bij EMM’21 en we hebben een geweldig trainingskamp gehad. Voor ons vertrek was ik natuurlijk wel met Kagia bezig en ook de voorbije dagen enigszins. Gisteravond was het fotomoment en de krabbel en de club en ik zijn blij met die overeenkomst. Vanaf vandaag is het uiteraard weer EMM’21 waar de volledige blik op gaat. Maar die dolletjes waren wel even leuk en dat moet ook kunnen.”

   

  Op de vraag wanneer het eerst contact is ontstaan, valt de naam van LAV. ,,Eigenlijk op de avond van de loting voor de Sportiff LAV Cup. Na afloop raakte ik in gesprek met Mark Scholte en Ronald Rovers en van het een kwam het ander. Mark kende ik al enigszins vanuit familiebanden op afstand en ik heb het zoontje van Ronald training gegeven bij de D2 van Ter Leede destijds. Al snel merkte ik dat het gesprek wat deed aan beide kanten en zo heb ik na adie avond mijn interesse officieel kenbaar gemaakt. Kagia kreeg een hoop aanmeldingen, maar de club heeft vijf trainers daadwerkelijk gesproken. Uiteindelijk ben ik het geworden omdat mijn presentatie goed overkwam en de klik was er zeker. Leuk om te horen dat er unaniem voor mij gekozen is. Die winst is er al, maar uiteraard levert dat niet automatisch punten op. Daar gaan we t.z.t. aan werken en ik verheug me op de samenwerking. Zoals gezegd nu eerst EMM’21, want er wacht ons (en alle clubs) een bijster boeiende tweede seizoenshelft.”

  Die vlieger gaat zeker ook op voor de Veners en de Kagianen, zo meent ook Van der Vlugt. ,,We staan vierde op de ranglijst en incasseerden de minste tegentreffers. Erg leuk en een prestatie, maar we zijn er nog lang niet. De eerste doelstelling blijft om ons eerst veilig te spelen. Niet vanuit een defensieve zienswijze of voorzichtigheid, maar er kunnen nu eenmaal zes clubs in de problemen komen en de verschillen zijn uitermate klein. Vorig seizoen vielen we flink weg en werden achtste, dat zou nu net genoeg zijn. Als er meer in zit, gaan we er zeker voor. We hebben ook een prima trainingskamp achter de rug met vier volle dagen waarin we met elkaar zijn bezig geweest. Het gevoel is dus op dit moment zeker goed te noemen, temeer omdat we ook nog meedoen in de districtsbeker en we zitten bij de laatste zestien van de Sportiff LAV Cup. Kagia heeft het moeilijk en zal zeker veel meer moeten gaan winnen om erin te blijven. Voor de winterstop is er wel een kentering gekomen in hun resultaten en ze zijn zeker nog niet gezien. Mocht het daar wel fout gaan dan is er werk aan de winkel volgend jaar, maar dat is niet anders als wanneer zij er wel in blijven. Zowel de tweede als derde klasse zijn interessant te noemen. Nu is dat al het geval, maar dat zal volgend seizoen niet anders zijn.”