• Krakerrr van de Week- Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De vierde keuze is gevallen op een wedstrijd in de derde klasse B West I ofwel waar Kagia in speelt. Tegenstander is VVC. Later in de week een tweede Krakerrr van de Week!

  Kagia is het seizoen voortvarend begonnen. Aan de hand van coach René Ras, de opvolger van de na vier seizoenen vertrokken Anton Wijsman, trokken de oranjehemden tot nu toe in competitieverband steeds aan het langste eind. Aanstaande zaterdag ontvangen zij medekoploper VVC uit Nieuw-Vennep. Een regelrechte derby dus!  Lisserbroeker Tijs van der Schinkel blikt vooruit.

    Met zijn vijf treffers in de eerste drie duels leverde de 21-jarige Van der Schinkel een flinke bijdrage aan de succesvolle start van de derdeklasser. Hij nam zodoende bijna de helft van de volledige productie (11) voor zijn rekening. Vorig seizoen eindigde de teller voor de Kagiaan op negen: ,,Onder onze vorige trainer speelden wij 4-4-2 en daarbij had ik een plekje op het middenveld. En dat liep best goed. René wilde echter het 4-3-3 systeem uitproberen. Wij hebben daar nu ook de spelers voor. Zelf ben ik op de linksbuitenpositie beland en tja, zo kom je vaker in scoringspositie dan als middenvelder. Je speelt natuurlijk ook met een iets andere focus dan als middenvelder en hebt meer energie om voor het doel op te duiken. Tot nu toe bevalt de omschakeling prima. We hebben dit seizoen nog geen enkele keer verloren. Eigenlijk alles gewonnen, op een bekerwedstrijd tegen NSV’46 na. Die speelden we gelijk. We eindigden in de poule samen met die ploeg op de eerste plek, maar vanwege een minder doelsaldo gingen wij niet door."

  Van der Schinkel, derdejaars student accountancy aan de Hogeschool van Amsterdam, is bezig aan zijn vierde jaargang in de Lisserbroekse hoofdmacht. Daarvoor acteerde hij als jeugdspeler bij twee andere verenigingen: ,,Toen ik in de E1 speelde bij Kagia werd ik gescout door AZ. Daar heb ik ruim twee jaar bij de D’tjes meegedaan, maar ik had het er minder naar mijn zin. Het was ook nog eens lastig te combineren met mijn school. Vervolgens heb ik me bij FC Lisse gemeld. Maar ja, het gemoedelijke van Kagia bleef me toch trekken. Daarnaast speelden al mijn vrienden er en maakte mijn broer er deel uit van de selectie. Na twee seizoenen bij Lisse ben ik dan ook teruggekeerd naar mijn oude club."

  Op 21 januari 2009 werd de destijds elfjarige Van der Schinkel op de site van AZ aan de volgers van de Alkmaarse club voorgesteld. Hij keek daarbij in de spiegel: ,,Mijn sterke punten zijn mijn schot met beide benen en mijn techniek. Mijn zwakke punt is: ik moet sterker worden in de duels." Anno 2018 wil hij dat beeld iets bijstellen. ,,Natuurlijk kan ik nog steeds met twee benen goed schieten en mijn techniek is er zeker niet minder op geworden, maar mijn duelkracht is zeker verbeterd. Ik trek mijn been nu absoluut niet terug."

  Alhoewel de start van Kagia veelbelovend is, wil Van der Schinkel daar nog niet al te veel conclusies aan verbinden. ,,Vorig jaar eindigden we als vijfde, nadat we zelfs een tijdje onderin meedraaiden. Het ontbrak aan motivatie en beleving. Er is toen op een gegeven moment gezegd waar het op stond en vervolgens wonnen we alles. Het gebeurde in het voorbije seizoen ook dat we door blessures en dergelijke af en toe een beroep moesten doen op oud-selectiespelers, die nog in het derde elftal actief waren. Maar de selectie is nu versterkt. We beschikken over een goede, brede groep. Afgelopen zaterdag wonnen we met 1-4 bij SCW, terwijl er een flink aantal spelers niet beschikbaar was. Het zou mooi zijn als we aan het einde van de rit bij de top-vier staan. Komende zaterdag is wat mij betreft wel een graadmeter. VVC is ook nog ongeslagen. Dan komen we trouwens Ajay Malhi tegen, die afgelopen jaar nog bij ons back was. Ik heb begrepen dat het een fysiek sterke ploeg is, die veelal de lange bal hanteert. Daar zullen we ons dan ook op voorbereiden. Ik kijk ernaar uit", besluit Van der Schinkel.

  Scorebord afgelopen drie seizoenen:

  2017/2018 Kagia (5e in 3A), VVC (8e in 3B)

  2016/2017 Kagia (3e in 3B), VVC (2e in 3B)

  2015/2016 Kagia (4e in 3A), VVC (3e in 3B)

  Onderlinge resultaten in het seizoen 2016/2017:

  5 november 2016 VVC-Kagia 4-1, 11 maart 2017 Kagia-VVC 4-4

  Foto’s met dank aan Cees van Hoogdalem (via Tijs van der Schinkel)

   

  Bron:http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/krakerrr-van-de-week-kagia-vvc/