• Derde klasse B (West I)- Kagia wist ook de 4e wedstrijd van het seizoen met winst af te sluiten. Regiogenoot FC VVC uit Nieuw Vennep werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Door dit resultaat zijn de Lisserbroekers nu alleen koploper.

  Kagia beschikt dit jaar niet alleen over een bredere selectie dan afgelopen seizoen, maar ook op kwalitatief gebied hebben de oranjehemden aan kracht gewonnen. Joost Meiland, overgekomen van Hillegom, is centraal achterin nu al een belangrijke aanwinst gebleken, maar ook een  jeugdig talent als Elwin Kool dient zich aan als een serieuze kandidaat voor een basisplaats in de formatie van René Ras. Zo kon het dus gebeuren dat Ras zaterdag niet kon beschikken over erkende krachten als Rens Lamboo (vakantie), Roy Hogewoning en Sam van der Veek (beiden geblesseerd), zonder dat dit ten koste ging van de kracht van de thuisploeg.

  Dirk-Jan Ligtenberg (weer  terug van een hamstringblessure) brak voor de thuisploeg de wedstrijd al na vijf minuten open, toen hij met een daverend schot de pas 17-jarige FC VVC-doelman Neal Wessel het nakijken gaf (1-0). Tijs van de Schinkel, na goed voorbereidend werk van  Pascal Timmermans, verdubbelde na een klein kwartiertje de voorsprong. Van de Schinkel  bleef beheerst in een 1 tegen 1-situatie tegen Wessel (2-0). Toen vlak voor rust Dorus van der Voort ook de 3e serieuze kans van de gastheren verzilverde (3-0), was het duidelijk dat er zaterdag voor de bezoekers niet veel te halen viel. Stelde FC VVC daar dan niets tegenover? Tot aan het zestienmetergebied zag het er nog wel aardig uit, maar éénmaal in de buurt van Kagia-doelman Sander Hoogervorst oogden de bezoekers vrij machteloos. In de 2e helft leek de thuisploeg het verder wel te geloven, terwijl de bezoekers (met oud-profvoetballer Patrick Duarte in de gelederen) geen enkele serieuze doelpoging lieten noteren. Er werd na de pauze niet meer gescoord en zo eindigde wedstrijd dus in een 3-0 zege voor de koelbloedige koploper.

  ,, We waren vandaag dodelijk voor het doel en hebben momenteel niet veel kansen nodig om te scoren’’, vond de weer herstelde Ligtenberg. ,,Ik denk dat dit seizoen onze brede selectie in ons voordeel gaat werken. Als je ziet welke jongens vandaag niet beschikbaar waren en we toch niet verzwakt raken, dan belooft dat wat voor de rest van het seizoen’’, aldus de 25-jarige logistiek medewerker bij Akzo Nobel. ,,Natuurlijk zijn we pas vier wedstrijden onderweg, maar als je die in winst weet om te zetten dan is dat toch lekker. Zeker als je bedenkt dat we qua spel nog veel beter kunnen. Over een wedstrijd of 4 á 5 kunnen we beter inschatten welke ploegen dit seizoen echt gaan meedoen om de prijzen’’, aldus de sterke aanvaller.

  Het blijft dus genieten voor trainer Ras in de wittebroodsweken met zijn nieuwe club. ,,Ik volg Kagia al jaren en wist dus dat qua organisatie hier fantastisch geregeld is. Als trainer hoef je je alleen maar op het voetbal te richten en dat is natuurlijk heerlijk werken’’, aldus de Kagia-trainer. Er lijkt dus dit seizoen wat moois te kunnen gaan groeien aan de Lisserbroekse Kikkerbeetstraat. Volgende week gaat de formatie van Ras bij subtopper VEW uit Heemstede op jacht naar de 5eopeenvolgende zege.

  Kagia ?? FC VVC 3-0 (3-0) 5. Ligtenberg, 15. Van der Schinkel 2-0,  38. Van der Voort 3-0. Scheidsrechter :  Jager. Toeschouwers : 200

  Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Hoeijenbos, Van der Voort  Imanse, Sluymer (80. Kool), Van Beelen (62. Van Kesteren) Ligtenberg (63, Tibboel),  Van der Schinkel.

   

  Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/3deklasse/koelbloedig-kagia-koploper-na-ruime-derbyzege-3-0/