• Druk, dat was het afgelopen woensdagmiddag toen ik uit mijn werk vandaan naar huis ging. Ongeveer anderhalf uur voor het begin van de training wist ik al dat ik het begin niet zou gaan redden, gelukkig was Fleur die door Luke geassisteerd werd bereid om haar 1e training met behulp van vaders aan te vangen waardoor er om 18:00 uur getraind kon worden. Dank je wel Fleur en Luke voor de zeer leuke en leerzame training.

  Zaterdagochtend 8 uur liep ik ruimschoots op tijd het sportpark op voor de wedstrijd tegen Foreholte, de nummer 3 van de ranglijst. Vergeleken met vorige week zou dit een lastiger potje worden maar dat maakt het ook weer spannend.

  De eerste teleurstelling kregen we om iets voor half 9 te horen, wederom geen scheidsrechter vanuit de club. De 1e vader die aan kwam lopen kreeg dan ook de vraag of die zou willen fluiten, twee weken geleden had hij bij mij heel eerlijk aangegeven dit door minder leuke ervaringen uit het verleden liever niet meer te doen en dat is iets waar je altijd respect voor moet hebben maar nee heb je en ja kan je krijgen dus toch maar de vraag gesteld.

  Ik ben deze man dan ook zeer dankbaar dat hij om iets voor 9 uur met een fluitje het veld op kwam om te gaan fluiten, Arno nogmaals bedankt!!!!

  De start opstelling:
  Doel: Nathan
  Verdediging: Thijs – Rick – Reinier
  Middenveld: Dylan – Finn
  Aanval: Sven en Artin
  1e wissels: Yari en Max

  Nadat het startsignaal was gegeven was het voor beide teams aftasten. Aanvallend hadden beide teams hun momentjes maar verdedigend stond het bij zowel Foreholte als ons potdicht waardoor de time-out werd bereikt met eigenlijk geen echte kansen op doel.

  Met Yari en Max op de plekken van Reinier en Finn begon het 2e deel van de 1e helft en het begon iets beter te lopen. Nadat Max werd neergehaald door zijn tegenstander pastte de scheidsrechter uitstekend de voordeelregel toe waardoor Sven 1 op 1 tegen de keeper kwam te staan en deze kans koelbloedig wist af te maken.

  Het 1e geklaag van de gasten uit Foreholte was te horen maar tegen dovemansoren. De gasten uit Voohout gingen steeds meer laten zien dat ze meer met het neerhalen van onze spelers bezig waren dan met voetbal en het was dan ook genieten geblazen dat Sven er voor de rust nog 2 in wist te prikken waardoor we met een 3 – 0 voorsprong de limo konden nuttigen.

  Na de limo Finn en Reinier weer het veld in en Dylan en Thijs even laten rusten. Wat er in de 2e helft allemaal mankeerde aan de spelers en ouders van Foreholte weet ik niet maar ze moeten zich de ogen uit hun kop schamen. Ouders die tegen de scheidsrechter staan te klagen, spelers en ouders die het toejuichen als er nagetrapt wordt, spelers die in het veld staan te roepen dat ze neer gaan maaien. Het is ronduit schandalig dat je je zo durft te vertonen als JO11 team, dit soort spelers en ouders zouden ze levenslang van de voetbalvelden moeten verbannen.

  Ik moet Arno, de ouders van ons langs de lijn en “mijn\" spelers dan ook een ontzettend groot compliment geven dat ze niet meegegaan zijn in dit vieze spel van Foreholte.

  Omdat Foreholte met van alles behalve met voetbal bezig was konden wij lekker vrijuit voetballen en het was wederom Sven die het veld overstak en de bal achter de keeper wist te schieten. Voor de time-out was het Sven die zijn prima wedstrijd bekroonde met een assist op Max die de bal achter de keeper schoot en met een 5 – 0 voorsprong gingen we de time-out in.

  Met Sven en Artin als wissel en Dylan en Thijs terug in het veld was het uitspelen en heel blijven. We kregen volop mogelijkheden maar de bal ging nog 1x in het netje, na een mooie actie van Dylan lag hij de bal prima voor op Finn die de bal beheerst het doel in schoot en met een 6 – 0 eindstand hebben we laten zien hoe je moet voetballen.

  Dik en dik verdiend stapten we van het veld als winnaar.

  Volgende week in Wassenaar tegen Blauw Zwart kunnen we de 1e helft van het seizoen afsluiten met het kampioenschap. Dit leeft bij de mannen, ouders en trainer en laatstgenoemde weet zeker dat deze binnen is als we spelen zoals vandaag.

  Ik ben trots op jullie mannen

  Fijn weekend en tot vrijdag!!!!