• Derde klasse B (west I)- PSV dendert bijna wekelijks als een olifant door een porseleinkast. De Eindhovenaren morsten nog geen punt. Weliswaar op een fors niveau lager doet Kagia niet anders. Op de voorlaatste speeldag van de eerste periode werd de periodetitel al veilig gesteld, maar ook op de achtste speeldag lieten de Lisserbroekers andermaal zien honger te hebben naar meer succes. IJmuiden kwam op bezoek en dat deed het op zich niet onverdienstelijk. De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong, maar kort daarna egaliseerde de thuisploeg de stand. Na de rust nam de ploeg van Rene Ras resoluut afstand (5-1). Dit keer wonnen de achtervolgers wel en zo bleven de verschillen hetzelfde, maar Kagia hoeft zich vooralsnog geen enkele zorg te maken over eventuele concurrentie. Roy Hogewoning was uiteraard in zijn sas met de achtste zege van zijn ploeg, maar waakte tevens voor teveel euforie.

  ,,We bekijken het van week tot week. Onze volgende tegenstander is Stormvogels en daarmee start de tweede periode. Het zou mooi zijn om ook die prijs op te halen. Dan weet je zeker dat het gat nog groter is en dan gaat het het er erg goed uitzien. Voor nu zijn we pas acht duels onderweg en dus mogen we nog niets uitspreken. Maar genieten doen we vanzelfsprekend wel volop. De klik was er de voorgaande jaren ook al, maar nu is het nog net even gezelliger. Winnen werkt meer dan inspirerend.”

  Kagia startte ook nu voortvarend. Rens Lamboo, wederom sterk acterend,  dirigeerde een vrije trap maar net naast de verkeerde kant van de paal voor de Lisserbroekers. Even later zorgde defensief geklungel voor de eerste grote kans voor de gasten. Sander Hogervorst verstond zijn vak echter tussen de palen. Halverwege de eerste helft gebeurde er bijna iets onwezenlijks. De bezoekers kregen een strafschop en kwamen op voorsprong. Hogewoning: ,,Dat was voor ons een serieuze test. Hoe zouden we met een achterstand omgaan? Gelukkig hadden we een paar minuten later al het antwoord, want nu ging de bal-ook terecht- wederom op de stip. Lamboo kan je wel om een boodschap sturen. We bleven ons spel spelen en dat is wel een verschil met de voorgaande jaren. Bij een achterstand sloop er nog wel eens onrust in ons spel, maar we lieten nu zien gegroeid te zijn. De volwassenheid binnen de groep is groter geworden. Spelers zijn beter geworden en de versterkingen maken ons ook daadwerkelijk sterker. Ook in de breedte zit het goed in elkaar en dat hebben we na de rust nog nadrukkelijker laten zien.”

  Voor de pauze had de thuisploeg eigenlijk al een voorsprong moeten pakken. Eerst kreeg Tijs van der Schinkel het niet voor elkaar oog in oog met de doelman van IJmuiden en later kon ook Dirk Jan Ligtenberg de 2-1 niet op het scorebord krijgen. Van der Schinkel miste zelfs nog eens, maar na de onderbreking liet de topscorer zien dat de missers op een misverstand gebaseerd waren. Een heerlijke pass van Lamboo werd door de buitenspeler op waarde geschat en zo stonden de Kagianen weer aan de goede kant van de score.

  Vijf minuten na de derde treffer van de middag stelde Timo Sluijmer Hogewoning in staat de 3-1 te maken. ,,Voorheen speelde ik centraal achterin. De huidige trainer benut mij echter op het middenveld. Voorheen was de spoeling dunner en de voorganger van Ras kon minder schuiven. Ik heb het goed naar mijn zin op het middenveld. Ik ben meer betrokken bij het spel en kom ook meer in de buurt van het vijandelijke doel. Dat neemt niet weg dat ik spelen in het centrale blok achterin ook geen probleem vind. Overigens speelde Joost Meiland niet mee, maar zijn positie werd achterin ook prima ingevuld door Rik Verdegaal.”

  IJmuiden trof nog wel een keer de paal en dat had de aansluitingstreffer kunnen zijn. Kort daarna kon een speler van de gasten inrukken met een rode kaart en daarmee was het verzet volledig gebroken. De 4-1 kwam op naam van Jesper Imanse, die Lamboo en Van der Schinkel mocht bedanken voor het voorwerk. Even voor tijd vijzelde Van der Schinkel zijn totaal op met nog een treffer. Ondertussen waren Sam van der Veek, Tom Hoeijenbos en Joey van Beelen al binnen de lijnen gekomen. Dit om maar aan te geven dat Ras genoeg spelers heeft die het niveau van het eerste elftal aan kunnen. In 3B is Kagia vooralsnog heer en meester. En in Eindhoven weten ze ook hoe dat voelt.

  Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Verdegaal, Lobbezoo, Tibboel, Sluijmer, Lamboo, Hogewoning, Imanse, Ligtenberg, Van der Schinkel.

   

  Bron: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/3deklasse/kagia-zo-ongeveer-het-psv-van-de-derde-klasse/