• Derde klasse B (zaterdag, West 1)- Kagia is dit seizoen niet of nauwelijks af te stoppen. Met acht overwinningen en slechts één gelijkspel ging de ploeg van trainer René Ras ongeslagen aan kop voor het duel tegen Overbos. Zaterdagmiddag was het de beurt aan die ploeg om een poging te doen de Kagianen te bedwingen. De thuisploeg kwam wel op een achterstand, maar behield de punten uiteindelijk weer in eigen huis. Na een zware wedstrijd stond er uiteindelijk 4-2 op het scorebord. Door de winstpartij staat Kagia nu maar liefst acht punten los ten opzichte van achtervolgers DEM (gelijkspel op tiende speeldag) en Pancratius (winst op Kon. HFC).

  ,,Het ging moeizaam vandaag. Dit was niet onze beste wedstrijd, maar als we  dit soort potjes ook winnen, laten we zien dat we echt meedoen”, stelde Kagia-verdediger Glenn Lobbezoo. ,,De tegenstander speelde veel de lange bal. Met de lange spelers die ze voorin hebben lopen, is dat erg lastig verdedigen. Daarom kwamen we ook snel 0-1 achter.” Kagia was in het begin van de wedstrijd duidelijk de betere ploeg. Voorin leek men echter nog niet scherp genoeg, waardoor de vele kansen niet werden omgezet in doelpunten. Op deze momenten is het dan vaak wachten tot het doelpunt aan de andere kant valt, zo ook zaterdagmiddag aan de Kikkerbeetstraat. Max Doesburg bracht de bezoekers op 0-1. Zonder de hoofden te laten hangen, ging Kagia meteen op zoek naar de gelijkmaker. De bezoekers uit Hoofddorp hadden de bal na de aftrap nog nauwelijks aangeraakt of het leer lag al achter Overbos-keeper Donny Kool. Een lange pass vanuit de verdediging landde op het hoofd van Dirk-Jan Ligtenberg, die de kans verzilverde met een kopbal over doelman Kool. Met 1-1 gingen de teams de rust in, waar de thuisploeg het had nagelaten het veldoverwicht te bekronen met meerdere doelpunten.

  Kagia kwam echter sterk uit de kleedkamer. Veel toeschouwers stonden nog warm in de kantine toen Roy Hogewoning de thuisploeg al naar 2-1 kopte. Na een prachtige voorzet van aanvoerder Pascal Timmermans hoefde de sterk spelende Hogewoning de bal alleen nog maar over de lijn te lopen. Zo’n 20 minuten daarna volgde de 3-1, een goede corner van Rens Lamboo draaide in een keer het doel binnen. Lobbezoo was tevreden na afloop: ,,We kwamen wat beter in de wedstrijd en liepen uit tot 3-1. Daarna scoorden beide ploegen nog één keer. We hadden aan het einde nog wel genoeg kansen om verder uit te lopen, maar dit gebeurde niet. Uiteindelijk is het gewoon een goede overwinning.”

  De thuisploeg lijkt vooralsnog nauwelijks af te stoppen. Er wordt veel gescoord, maar bij een kampioenskandidaat moet er ook een solide verdediging staan. Met slechts acht doelpunten uit tien wedstrijden voldoet de defensie van Kagia daaraan, vindt ook Lobbezoo: ,,Het staat gewoon heel goed achterin. We hebben weinig tegendoelpunten, dat zegt genoeg over onze verdediging. We scoren ook veel, dus de balans is heel erg goed in dit team. Mede daarom doen we mee om het kampioenschap. We hebben de eerste periode binnen, dus dat is een goed begin. Maar we zijn eigenlijk helemaal niet bezig met periodetitels. We staan nu best wat punten los, dus eigenlijk vind ik dat we het niet meer weg mogen geven. Het seizoen is nog wel lang, dus uiteindelijk weet je nooit hoe het zal gaan. Maar ik vind dat we dit gewoon over de streep moeten trekken.”

  Trainer Rene Ras was uiteraard content met de winst en het gemors van DEM. ,,Maar met de concurrentie ben ik eigenlijk helemaal niet bezig. Ik focus me op Kagia en dat moeten de spelers ook blijven doen. Dan is de rest niet van belang. Dit was geen slechte tegenstander en zij wilden er ook een wedstrijd van maken. Daardoor kregen wij weer genoeg kansen en dan is het goed te constateren dat onze ploeg genoeg doelpuntenmakers in huis heeft. We zijn niet afhankelijk van 1 of 2 spelers die ze erin liggen. We staan er warmpjes voor en aan ons om dat gevoel vast te houden.”

  Kagia- Overbos 4-2 (1-1) 25. Doesburg 0-1, 27. Ligtenberg 1-1, 47. Hogewoning 2-1, 69. Lamboo 3-1, 78. Albers 3-2, 81. Hogewoning 4-2. Scheidsrechter: Streef. Toeschouwers: 100

  Opstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Meiland, Lobbezoo, Hoejenbos, Van der Veek, Hogewoning (85. Verdegaal), Lamboo, Imanse (60. Sluymer), Ligtenberg, Van der Schinkel.

  Opstelling Overbos: Kool, Feije, Ouwens, Blom, Van de Bult, Bijneveld (59. Albers), Partosoebroto (76. De Boer), Cicilia, De Bie, Zade (70. Zwartjes), Doesburg.

   

  Bron: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/3deklasse/kagia-wint-opnieuw-en-staat-nu-weer-acht-punten-los/