• Derde klasse B (West I, zaterdag)-De stemming in de drukke bestuurskamer van Kagia was na afloop opperbest. Niet alleen had de JO19-1 voor de wedstrijd Kagia-United/DAVO gewonnen en werd zo kampioen in de afdeling, maar daarna zette het vlaggenschip de tegenstander ook redelijk simpel opzij. Blijdschap en opluchting was er ook tenslotte omdat men zich aan de snerpende kou had onttrokken. Begrijpelijke vreugde over de ongekende serie die de Lisserbroekers de afgelopen maanden bij elkaar hebben gevoetbald: tien zeges uit twaalf wedstrijden en twee gelijke spelen.

  Twintig minuten lang riep Kagia herinneringen op aan de wedstrijd tegen ZSGOWMS toen de ploeg uit Lisserbroek ondanks alle druk op het vijandelijke doel het leer maar niet over de lijn kreeg. Ook zaterdagmiddag kreeg Kagia de nodige kansen en lagen de bal en lat een paar keer met elkaar in de clinch. Toch brak wie anders dan Tijs van der Schinkel de ban na een sublieme pass van Rens Lamboo. Niet veel later was het Lamboo zelf die een bal aannam op de rand van het strafschopgebied, controleerde en in de uiterste hoek raak schoot. Dit keer was de clubtopscorer de aangever. De 2-0 gaf de verhoudingen op het veld uitstekend weer. De thuisploeg heerste op alle fronten en toonde aan niet voor niets fier bovenaan te staan.

  In de tweede helft van de speeltijd werden de verhoudingen rechtgetrokken. De bezoekers uit Haarlem toonden meer durf en wonnen vaker de duels. Het betere spel leidde echter amper tot kansen. Kagia ‘bezondigde’ zich bij tijd en wijlen aan galleryplay. Balletje achter het standbeen en meer dat soort werk. Dat ging wel ten koste van de effectiviteit en hoewel er nog hachelijke momenten voor het doel van United/DAVO te zien waren, bleven verdere doelpunten uit.

  Middenvelder Sam van der Veek over de tweede helft: ,,We kwamen  veel minder aan ons eigen spel toe. We speelden veel te veel de lange bal en je zag dat dit niet ons soort voetbal is. Toch gaven we eigenlijk geen kansen weg. Gemakzucht was het volgens mij echt niet. Dat had misschien wel gekund als je zag hoe we de eerste helft speelden, er was voor ons geen vuiltje aan de lucht eigenlijk.” Om vol, terechte, trots af te sluiten: ,,We hebben dit seizoen nog niet verloren, oefen- en bekerwedstrijden meegerekend. Dat is natuurlijk prachtig om een keer mee te maken. We gaan genietend de winterstop in.”

  Trainer Rene Ras: ,,We hebben de nodige mogelijkheden en kansen gecreëerd, maar het was soms niet scherp genoeg. Dat had beter gekund. Maar voor het overige ben ik een meer dan tevreden trainer. We hebben een geweldige eerste seizoenshelft achter de rug en het is zaak om straks door te pakken. We moeten zeker niet op de zaken vooruitlopen, maar dit kan een geweldig seizoen worden voor Kagia. Met de feestdagen zal het in elk geval wel goed komen. Trouwens, op de club was het na afloop ook beregezellig met sponsoren en alle Kagianen bij elkaar.”

  Louter lachende gezichten bij al wat Kagia is derhalve. Nog nooit werd de club kampioen van de derde klasse, maar het moet wel heel gek lopen wil het dit jaar niet lukken. Negen punten voor op de nummer twee RKSV Pancratius en een doelsaldo van 29 om 12. Tel uit je winst. Wel werd er eerder een keer promotie afgedwongen naar de tweede klasse overigens (seizoen 2012/2013).

  Wellicht nog een mooi unicum in deze wedstrijd. De beide verzorgers hoefden niet een keer het veld in vanwege een blessurebehandeling. Een teken dat het een uiterst sportieve wedstrijd was onder leiding van een hele jonge scheidsrechter die nauwelijks op een foutje was te betrappen.

  Kagia-United/DAVO 2-0 (2-0).  22. Van der Schinkel 1-0, 32. Lamboo 2-0. Scheidsrechter:  Junnick. Toeschouwers: 75.

  Kagia: Hogervorst, Timmermans, Verdegaal, Lobbezoo, Meiland, Van der Veek, Sluymer (62. Imanse), Hogewoning, Van Beelen (84. Van der Voort), Lamboo, Van der Schinkel.

  United/DAVO: Hofman, Nelissen, Dams, Mohringer (68. Bekhit), Verdam (5. Halsema), Kutlu, Van den Berg, Bouzia, Tuncer, Bouma, Ozcan.

   

  Tekst: Ruud Fraij (LeidenAmateurVoetbal)

  Originele artikel: https://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/3deklasse/kagia-sluit-ongekende-serie-ook-met-zege-af/