• Acht doelpunten -waarvan 1 in de absolute slotfase- passie, strijd en twee ploegen die voor de winst wilden gaan. De wedstrijd Kagia – SVC’08 was er een om niet snel te vergeten. Een duel waar alles in zat, maar één ding in ontbrak: de twaalfde man.

  Want het publiek had vast en zeker genoten van het spektakel op het veld. De thuisploeg, die na een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan keek, had bij fases de steun van de eigen achterban nodig. Toch wist het elftal van René Ras zich op knappe en verdiende wijze naar een punt te knokken.

  De ploeg uit Wassenaar was vooralsnog foutloos in de competitie. Met zes punten uit twee wedstrijden kenden de bezoekers een perfecte start. De opponent kan dit seizoen dan ook gezien worden als een kandidaat voor de titel. De gasten hadden ook gehoopt om in de derde wedstrijd de volle pond te pakken, maar Kagia wist weerstand te bieden.

  Terugkomen na moeilijke fase
  Uit een hoekschop kwamen de bezoekers op voorsprong. De thuisploeg was in de beginfase duidelijk zoekende en keek na een kwartier spelen zelfs tegen een 0-2 achterstand aan. SVC’08 combineerde er lustig op los en door een fraaie teamtreffer werd de score verdubbeld. Toch wisten de oranjehemden zich terug te knokken in de wedstrijd.

  Rens Lamboo kreeg de bal aan de linkerkant op de helft van de tegenstander en twijfelde geen moment. De middenvelder gaf een vlijmscherpe bal voor het doel en zag dat zijn teamgenoot Tijs van der Schinkel binnenschoot: 1-2. Kort daarna kwam Kagia zelfs op gelijke hoogte. Wederom had Lamboo een hoofdrol. De creatieveling bediende Jazz Prins, die de bal terug wilde leggen, maar zijn inzet werd getoucheerd door de hand van een verdediger. Strafschop. Lamboo ging er achter staan en faalde niet: 2-2.

  Kagia krijgt wat het verdiend in krankzinnige tweede helft
  De bezoekers begonnen ook de tweede helft sterk en het was aan Kagia-doelman Aron Wijsman te danken dat het 2-2 bleef. Aan de andere kant brak de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk uit. Het was dan ook het team van Ras die op voorsprong kwam. Na een goede aanval van achteruit stoomde aanvoerder Glenn Lobbezoo op naar voren. De verdediger bediende Lamboo en die schoot raak: 3-2.

  De Lisserbroekers mochten dromen van een stunt, maar SVC’08 kwam met een vroeg slotoffensief. Dat werkte, want twintig minuten voor tijd werd het weer gelijk. Daarna brak een periode in de wedstrijd aan waarin Kagia even moest overleven. De bezoekers drongen de oranjehemden naar achteren en kwamen vlak voor tijd uit een vrije trap weer op voorsprong: 3-4.

  Het bleek niet de laatste treffer van de wedstrijd. Oefenmeester Ras twijfelde geen moment en stuurde zijn manschappen naar voren. In de absolute slotfase leverde dat resultaat op, want uit een voorzet van Lamboo schoot Jesper Imanse raak: 4-4.

  Prima start voor Kagia 1
  Zodoende heeft het eerste elftal van Kagia na twee wedstrijden twee punten. Gezien de tegenstanders, titelkandidaten UVS en SVC’08, is dat een prima start voor het vlaggenschip. Volgende week wacht er wederom een hoogvlieger. Dan gaat de ploeg van Ras op bezoek bij DSO.

  Tekst: Ruben Beukers
  Foto: Jan van der Lubbe