• Rijnsburg, 9 februari 2019


  Om 13.00 uur werd er afgereisd naar de Middelmors in de gemeente Katwijk. Vandaag was Rijnsburgse Boys (RBB) de tweede tegenstander in de 3de klasse. Ook RBB is een nieuwkomer in deze klasse, alleen met dit verschil dat zij vanuit de 5de klasse zijn gepromoveerd en wij vanuit de 4de klasse.


  Om 14.00 uur stond de wedstrijd gepland. De ziekenboeg van Kagia was uitgebreid met 3 spelers. Nick, Xavi en Jesse waren om diverse redenen niet capabel om aan te wedstrijd te beginnen, maar gelukkig was er een back-up vanuit de JO17-1( Chris en Thomas) en JO17-3 (Sem en Wesley).


  Vandaag een dag met een temperatuur van iets minder dan 10 graden en een harde windkracht 8. Weliswaar met een heerlijk zonnetje.


  De wind stond over de lengteas van het veld en onze mannen moesten de eerste helft letterlijk tegen de wind en tegenstander opboksen.


  Vanaf de aftrap ging de bal rustig rond en met goede combinaties werd de tegenstander op eigen helft gehouden. Er ontstonden wat kansjes door goede passes over links en rechts. Na een minuut of 10 was het Sam die vanaf ongeveer 30 meter de bal op zijn slof nam en met een mooi schot de keeper verraste en de 0 - 1 aantekende. Prima goal!


  Kagia bleef rustig voetballen en hield de posities goed bezet. Iedereen kweet zich goed van zijn taken, wat resulteerde in 'oogstrelend' voetbal. Vaak werd Bas weggestuurd, die met goede voorzetten de spitsen bediende. Één van die voorzetten werd door Jordi in het doel gewerkt en verdubbelde zo de score. Dat ging dus voortvarend en nu doorgaan.


  Kagia was duidelijk de betere partij en RBB deed er alles aan om deze hegemonie te doorbreken.Zij kregen wel een aantal kansen, maar slechts twee daarvan maakte het Björn moeilijk.

  Vlak voor rust de zoveelste corner voor Kagia. In een rustig tempo zocht iedereen zijn positie voor het doel en de bal kon genomen worden. De bal door de lucht en het was Chris die voor zijn tegenstander kroop en de bal keurig in het netje deponeerde. ) 0 - 3, een mooie en welverdiende ruststand.


  De meegekomen toeschouwers gingen met een tevreden gevoel de kantine in.


  De tweede helft dus met 'windje mee'.

  Aan het spelbeeld veranderde eigenlijk niets en de wedstrijd speelde zich voornamelijk op de helft van RBB af, maar door slordig en te gehaast voetbal vanuit Kagia werd het spel rommelig en werd er (te) vaak onnodig balverlies geleden en dat was zonde om te zien.


  RBB ging wat feller de duels aan, om zo de wedstrijd in hun voordeel te keren, maar Kagia stond goed opgesteld, waardoor de aanvallen al snel werden opgevangen en er weer aan de opbouw gedacht kon worden. Toch moest Björn nog een aantal keren in actie komen, maar met de behendigheid van een professionele keeper hield hij zijn doel schoon.


  Na 30 minuten een diepe bal op Sem, die op zijn beurt het duel aanging en zo bij de achterlijn belande. Met een uiterste krachtsinspanning zette hij de bal voor en zonder dat er iemand aan te pas kwam, belande deze in het doel. De 0 -4 eindstand was een feit.


  Blije gezichten bij het eindsignaal en de altijd lastige klus in Rijnsburg was geklaard. De eerste 3 punten zijn binnen en gezien het spel van vandaag zullen dat niet de laatste zijn.


  We hopen dat de afwezigen er snel weer bij kunnen zijn.


  Volgende week om 12.30 uur thuis tegen RCL 3 en ik hoop dat iedereen er dan ook weer bij is.

  Fijn weekend