• Lisserbroek, 15 december 2018

  Kagia JO17-2 - RKVV Van Nispen JO17-1

  Vandaag de laatste wedstrijd van het jaar. Een bekerwedstrijd tegen het eerste team van Van Nispen (VN). Zij staan op de derde plaats in de competitie van Kagia JO-17 3, een ploeg die op het punt staat om te promoveren.

  Veld 1 stond ter beschikking en werd er om 12.15 uur afgetrapt. De wedstrijd kreeg nog een speciaal tintje mee, omdat de scheidsrechter van vandaag, Piet van der Lans, na deze wedstrijd zijn fluit aan de wilgen hangt.

  Piet bedankt namens ons team en natuurlijk heel Kagia voor je geweldige inzet.
  De temperatuur was rond het vriespunt en door het dunne windje was de gevoelstemperatuur nog lager. 
  Ook vandaag waren er een paar extra reserves die aanschoven en zij waren in opperste stemming, want zij hadden net een wedstrijd met 9 - 2 winnend afgesloten.
  Ferry was nog niet genoeg hersteld van de operatie aan zijn voet, waardoor Björn in de voetsporen van zijn vader trad ennde eerste helft de vlag hanteerde als assistent van de scheids.

  Ook moet ik even zeggen dat er in de verslagen vaak dezelfde namen worden genoemd, omdat zij scoren, maar laat duidelijk zijn dat alle spelers belangrijk zijn voor deze 'voetbalmachine'.

  Björn, keeper, die met alles wat hij heeft wil voorkomen dat de tegenstander een doelpunt maakt

  Pjotr, achterhoede, die met volle overgave ieder duel aangaat en (de laatste tijd) ook zich als doelpuntenmaker laat gelden.

  Tijn, achterhoede, die met zijn lange benen het de tegenstander moeilijk maakt om richting doel te komen.

  Dolf, achterhoede, die als 'rots in de branding' achter zijn verdediging speelt en veel corrigerend werk voor zijn rekening neemt.

  Freek, achterhoede, die er voor zorgt dat zijn tegenstander hem minimaal 3 x tegenkomt voordat er een kans is om bij het doel te komen.

  Nick, achterhoede / middenveld, die, als spelverdeler, met een zuivere pass de medespelers aan het werk zet.

  Jesse, middenvelder, die met zijn tomeloze inzet voor veel onrust op de helft van de tegenstander zorgt.

  Sam, middenvelder, die met een ongekende gedrevenheid altijd vooruit voetbalt en zijn doelpuntje meepikt.

  Xavi, middenvelder / aanvaller, die zijn lichaam goed gebruikt bij het veroveren van de bal en ook een goede pass in de benen heeft.

  Bas, voorhoede, die met zijn snelheid de verdediging vaak voorbij snelt en een goede voorzet afgeeft.

  Jordi, voorhoede, die veel techniek in huis heeft en deze gebruikt om zich vrij te spelen  en heeft een goed scorend vermogen.

  Stan, voorhoede, die ook veel snelheid in huis heeft en vaak de tegenstander de achterkant van zijn hielen laat zien.

  Wessel en Mitchell, ziekenboeg, die voor de sfeer langs het veld, in de dug-out en de kleedkamer zorgen.

  Naast deze fantastische groep zijn er ook de reservespelers die uitstekend bij het team passen en meedelen in de behaalde resultaten.

  En natuurlijk de coaches Maarten, Ferry en Hans, die al jaren hun energie in dit team steken en super blij zijn om te zien wat de resultaten van hun inzet zijn.

  .....dan nu de wedstrijd.

  In het begin was het een beetje aftasten, maar bleek het al snel dat Kagia veel vaker aan de bal was dan VN en dat de eerste kansen zich al rap aandienden, maar door de nodige slordigheden 'de nul' nog lang op het scorebord bleef staan. Onverzettelijk zoals onze jongens de laatste tijd zijn, werd er gewoon door gevoetbald met de overtuiging dat de goal vanzelf zou vallen.

  Er was een slechte pass van de verdediging van VN voor nodig om de score te openen. Sam pikte de bal op en omspeelde de keeper en de 1 - 0 was een feit. 

  Ook hierna werd er goed gespeeld met passes over en weer. Diepgang door Stan en Bas en pressie van achteruit. Mooi om te zien en VN kon geen vuist maken.

  Langs de kant werd er gesproken over het feit dat het team zoveel beter voetbalde dan een jaar geleden en dat het super was om deze ontwikkeling te zien.

  Ondanks de vele mogelijkheden bleef de stand onveranderd en werd er, na de eerste 40 minuten, de kantine en kleedkamer opgezocht.

  Na een kwartier pauze werd er weer afgetrapt. Sem en Fabian stonden nu in het veld en vanaf de aftrap gaf Sem zijn visitekaartje af door de 2 - 0 te scoren.
  Net als vorige week, hadden veel toeschouwers dit niet gezien.

  Het spelbeeld veranderde weinig en Kagia speelde zijn spel, waardoor de tegenstander alleen maar achter de bal aan kon lopen. Toch scoorde zij (onverwachts) de 2 - 1.

  Vanaf het middenveld werd de bal richting Luc geschoten waar de bal tussen enkele verdedigers viel en niemand eigenlijk reageerde en de spits van VN met het puntje van zijn schoen de bal in het doel tikte. Zonde, maar de jongens werden hier niet zenuwachtig van en zochten wederom de aanval weer op.

  Een corner op links, genomen door Jordi. De bal verdween in en mêlee van benen en maakte Bas korte metten met het gerommel en schoot de bal in het netje.

  VN was geveld en was geen partij meer voor Kagia. Met goede acties en inzet kwamen de kansen vanzelf, alhoewel het eigenlijk nog wel een tijdje duurde voordat er weer gescoord werd.

  Het was Sam die de bal kreeg en enkele spelers omspeelde en met de wreef de bal snoeihard in de dicht bijzijnde bovenhoek knalde en de keeper de bal alleen maar heeft horen langskomen.

  Ook Sem was nog niet tevreden met zijn score en maakte een minuut of tien voor het einde zijn tweede, 5 - 1. In de slotseconden had ook Bas het vizier nog op scherp en maakte het halve dozijn compleet.

  De scheidsrechter vond het welletjes en floot voor het eindsignaal. 6 - 1 en dus weer een bekerronde verder. Gaan we dan echt de dubbel halen dit seizoen? Wie weet......maar ik zal niet gek staan te kijken als dit echt gaat gebeuren.

  Na de wedstrijd werd de scheidsrechter nog in de bloemen gezet met daarbij een cadeaubon. Nogmaals...PIET BEDANKT!!!

  Ik heb even de wedstrijden van 2018 teruggehaald en kan mededelen dat het een uitstekend jaar is geweest.

  Overwinningen:    19 x

  Gelijkspel:              3 x

  Verlies:                   2 x

  Nu is de winterstop aangebroken en word er officieel weer op 19 januari 2019 een wedstrijd gespeeld, maar noteer ook even in de agenda dat er op zaterdag 12 januari een vriendschappelijke wedstrijd staat gepland. Deze is om 12.00 bij Kagia.

  Iedereen bedankt en ik wens iedereen gezellige feestdagen en hoop dat 2019 een veel mooie dingen in petto heeft.