• Door Mirjam Piepenbrink

  Sinds dit seizoen is Kagia een meidenteam rijker: de MO10-1. Hoog tijd om jullie te vertellen hoe het team is ontstaan en om nader kennis te maken met het team en de begeleiders.

  Initiatief voor een nieuw meidenteam bij Kagia
  Esther Gresnigt is de drijvende kracht geweest bij het opzetten van het nieuwe meidenteam. Zij merkte dat er behoefte was aan een nieuw meidenteam in de leeftijd van groep 5 tot en met groep 7 van de basisschool. Esther vertelt: ‘Kagia heeft een historie van meidenteams. De ene periode zijn dit er meer en de andere keer iets minder. Na een eerste oproep hadden wij net te weinig meiden om een team te kunnen maken. Daarom hebben wij ook nog een flyer gemaakt met daarin de oproep aan meiden. Soms trekt het meiden net over de streep om te gaan voetballen als dit kan in een meidenteam. Het gaat er bij meidenteams ook vaak net even anders aan toe. Belangrijk voor meiden om die ruimte te hebben en elkaar aan te voelen’.         

  Esther Gresnigt

  10 meiden in MO10!
  Het resultaat mag er zijn: Esmee, Femke, Fenna, Indy, Joy, Mila, Nora, Romy, Saar en Tessa spelen nu in de MO-10. Zij nemen het op in een poule met meidenteams uit de regio. Waarom is voetballen in een team zo belangrijk? Esther: ‘Ik heb zelf vanaf mijn achtste tot vorig jaar gevoetbald. Met de meiden waarmee ik heb gevoetbald heb ik een band  voor het leven opgebouwd. Door samen te voetballen ontstaat vriendschap en verbondenheid. Ik hoop dat wij dit ook aan deze meiden kunnen meegeven’. Esther is van plan om de komende tijd meer aandacht voor het vrouwenvoetbal te genereren. Samen met anderen wil zij zich hiervoor gaan inzetten bij Kagia. Hierbij wordt gedacht aan een vrouwendag op Kagia, met als doel het vrouwenvoetbal in het zonnetje te zetten en het meer ruchtbaarheid te geven.

  Vlnr boven: Rosanne, Romy, Fenna, Saar, Femke, Indy, Tessa en Jane
  Vlnr onder: Mila, Joy, Nora en Esmee

  Begeleiders van MO-10
  De meiden worden getraind en gecoacht door Jane van Duijvenbode, Rosanne Hulsbos en Reinier van den Berg. Reinier is de vader van Joy. Rosanne voetbalt zelf al jaren bij Kagia en doet dat nog steeds. Jane van Duijvenbode speelde tot vorig jaar bij Kagia. Waarom wilde Jane begeleider worden van de MO-10? Jane: ‘ik gaf al een aantal seizoenen training en toen ik eind vorig seizoen hoorde dat er een meidenteam bij kwam was ik gelijk enthousiast! Een aantal meiden gaf ik vorig seizoen al training en ik heb zelf ook jaren in een meidenteam gevoetbald. Daarom leek het mij super leuk om deze meiden het plezier mee te geven, zoals ik dat zelf ook altijd heb mogen ervaren!’. Jane hoopt de meiden natuurlijk veel op het gebied van voetbal mee te geven, maar vooral ook de gezelligheid en het hebben van een fijn team!

  Eerste maanden als team
  De meiden hebben inmiddels hun eerste wedstrijden gespeeld en ook al twee keer gewonnen. Op de trainingen en tijdens de wedstrijden is te zien dat de meiden zich voetballend ontwikkelen en elkaar steeds vaker weten te vinden op het veld. Ook buiten het veld is het team groeiende en is er ruimte voor gezelligheid. De eerste overwinning werd met taart gevierd, als er een jarige is wordt er gezongen en tijdens het douchen knalt de muziek uit de boxen. Een mooie start van het nieuwe meidenteam van Kagia!