• Derde klasse B, West I (zaterdag)- Kagia is na drie speelrondes nog steeds foutloos. De ploeg van trainer René Ras is bezig aan een goede competitiestart. De oranjehemden namen het zaterdagmiddag op tegen het SCW uit Rijsenhout. Na het laatste fluitsignaal stond de stand op 1-4 het scorebord en was Kagia opnieuw drie punten rijker. Derhalve staan de Lisserbroekers  door deze overwinning nog steeds bovenaan de ranglijst.

  ,,We speelden tegen een zwakke tegenstander. SCW kon er geen echte wedstrijd van maken, hierdoor gingen wij eigenlijk mee met het niveau van de thuisploeg. Voor de rust stond het al 0-3 voor ons, terwijl we echt verre van goed speelden”, aldus Pascal Timmermans. Dorus van Voort tekende voor 0-1 na goed voorbereidend werk van Tijs van der Schinkel. Enkele minuten later schoot diezelfde Van der Schinkel de 0-2 binnen. Vlak voor rust viel de 0-3 gemaakt door Joey van Beelen. Na de theepauze bleef het een soortgelijke wedstrijd. Weinig beweging binnen het team van Kagia zorgde ervoor dat de gastheren wat beter in de wedstrijd kwamen. Kagia-spits Van Beelen maakte desondanks zijn tweede van de dag: 0-4. In de blessuretijd maakte SCW, nadat het een aantal keren gevaarlijk was geweest, alsnog 1-4.

  Verdediger Timmermans vertelt door: ,,Tegen dit soort ploegen moet je eigenlijk zo snel mogelijk de score naar een ruime marge brengen. Het was vandaag vaak niet goed, maar tegen dit SCW kwamen we er mee weg. Volgende week tegen VVC zal dat anders zijn. Voor nu moeten we gewoon tevreden zijn met deze uitslag, want je moet het natuurlijk wel even doen.”

  Kagia speelt dit seizoen ondanks alle toezeggingen van de KNVB in West 1 en is daar goed van start gegaan. Timmermans tot slot: ,,West 1 is voor ons niet helemaal onbekend. We hebben hier wel eens gezeten, maar de competitie in West 2 kennen wij wat beter uiteraard. Hier heb je te maken met voor ons meer onbekende clubs. In West 2 zit het allemaal wat dichter op elkaar en in onze huidige competitie is de top 5 te sterk voor de andere clubs denk ik. Volgende week treffen we met VVC een oude bekende en dan zullen we zeker wat scherper moeten zijn, want dan zullen de weggegeven kansen wel afgemaakt worden.” Een voortvarende start dus voor de Lisserbroekers. Volgende week wacht echter de eerste serieuze krachtproef, zo meent ook de trainer.

  Ras: ,,We hebben op de bank rustig achterover kunnen leunen en zijn geen moment in gevaar geweest. Na de 0-1 ging het echter te makkelijk en daardoor ging er veel fout. Dat zal beter moeten, want met dit spel komen we zeker niet weg tegen betere ploegen in deze klasse. Dat neemt niet weg dat ik moeilijk ontevreden kan zijn over de eerste drie duels. De volle buit moet vertrouwen geven voor het vervolg. In deze wedstrijd misten we overigens Rik Verdegaal, Rens Lamboo, Tom Hoejenbos, Joost Meiland en Jesper Imanse. Omdat we een ruime selectie hebben, was dit goed op te vangen. We gaan ons nu opmaken voor de topper van volgende week. Dat wordt een graadmeter en gaan we zien waar we echt staan.

  Basisopstelling Kagia: Hogervorst, Timmermans, Lobbezoo, Hogewoning, Tibboel, Kool, Sluymer, Ligtenberg, Van der Voort, Van Beelen, Van der Schinkel.

   

  Bron: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/2018/zaterdag/3deklasse/kagia-blijft-in-winning-mood-negen-uit-drie/