• Zaterdag 25 mei kroonde Kagia 3 zich tot kampioen van de 3e klasse. Met 50 punten uit 22 wedstrijden (W:15 GL:5 VL:2) zijn de oranjehemden met 3 punten voorsprong op concurrent VVSB de kampioen. Daar waar 2 jaar geleden het kampioenschap in de 4e klasse werd behaald is dit nu ook in de 3e klasse gelukt.

    Voor de winterstop bleek al snel dat Kagia 3, vooraf in de door kenners als zwaarste 3e klasse indeling betiteld, een gooi naar de titel kon gaan doen. Pas op 1 december werd de eerste nederlaag van het seizoen geleden, uit bij Rijnvogels. Een week later werd concurrent VVSB thuis op een gelijkspel gehouden waardoor Sporting Leiden er toen als lachende derde met het winterkampioenschap vandoor ging.

    Na een winterstop van bijna 2 maanden ging het balletje weer rollen, 2 makkelijke overwinningen en een overwinning uit bij directe concurrent Sporting Leiden 2 zorgden er voor dat Kagia 3 op kop van de ranglijst kwam te staan. Daarna volgden er monsterzeges maar ook zakelijke overwinningen tegen de middenmoot en staart van de competitie om vervolgens op corso-zaterdag collectief niet thuis te geven op bezoek bij VVSB. Uiteindelijk resulteerden dit in een kampioenswedstrijd op 18 mei 2019. Een overwinning was genoeg maar het werd een gelijkspel, even een momentje van rouw maar wat is er nou mooier dan thuis kampioen worden? Zo gezegd..zo gedaan; de 7-1 overwinning tegen de degradant zorgden voor een enorme ontlading en feestgedruis tot in de late uurtjes!

    De kracht van dit kampioensteam ligt hem in het collectief met een brede selectie die elkaar kunnen opvangen of vervangen als de wedstrijd daar om vraagt en allemaal weten hoe ze DE goalgetter van het team moeten bereiken. Rutger Goudriaan eindigde dit seizoen op 34 competitiegoals en zorgden met dit aantal voor bijna de helft van de totaalproductie; grote klasse!

    Mannen, van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!