• Jeffrey van Klaveren volgt Andre Markus op als Hoofd Jeugdopleidingen

  3 jun 2023
 • Jeffrey van Klaveren wordt de nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen (HJO) bij v.v. Kagia en volgt daarmee Andre Markus op die na dit seizoen stopt als HJO.

  Van Klaveren is geen onbekende binnen de club. Hij is vader van Boris, Max en Jack, maakt sinds twee seizoen deel uit van de VTC jeugd, is jeugdtrainer en speelt af en toe een wedstrijdje bij de senioren.

  Jeffrey stelt zich graag nog even voor
  23 jaar geleden heb ik op 17-jarige leeftijd mijn TC3 cursus bij de KNVB gehaald en ben ik bij FC Weesp begonnen als hoofdtrainer van de D-pupillen.  Vervolgens de stappen gemaakt naar de B selectie die landelijk speelde.

  FC Weesp is een partnerclub van Ajax en daarom mocht ik in die tijd diverse stages lopen binnen de selectieteams van AJAX. In deze periode heb ik mijn rugzakje aardig kunnen vullen. Toen ik 10 jaar geleden naar Lisserbroek verhuisde ben ik gestopt met voetbal om tijd in mijn gezin te stoppen en zoals de meeste weten inmiddels 3 jongens rijker. Toen Boris 4,5 jaar geleden op voetbal ging bij Kagia ben ik eigenlijk gelijk weer begonnen als trainer en inmiddels heb ik daar weer heel veel plezier in. Naast het geven van trainingen en begeleiden van de wedstrijden vind ik mijn rol binnen de VTC ook heel erg leuk. Het mee mogen praten over de voetbal visie van de club, het jeugdplan en de toekomst vind ik echt heel tof. Nu Andre Markus en Kagia hebben besloten om uit elkaar te gaan heb ik direct mijn ambitie om HJO bij Kagia te worden bekend gemaakt. Ik ben erg gemotiveerd om die rol de komende jaren op me te nemen. Het lijkt mij, met alle uitdagingen die er binnen het hedendaagse voetbal zijn, een goed moment om vanuit de VTC-jeugd door te schuiven als HJO. Ik heb er zin in.

  Ook de VTC jeugd, die gevormd wordt door Jeffrey Nijenhuis, Ronald Gresnigt en Elwin Kool, is erg positief. Jeffrey is een jongen van de club, weet waar de uitdagingen en kansen liggen, en straalt een hoop energie uit. De komende periode gaan we het vernieuwde beleidsplan jeugd afronden en implementeren. Daar ligt direct een mooie coachende rol voor Jeffrey en de VTC jeugd. Het doorschuiven van Jeffrey van Klaveren zorgt voor een vacante positie binnen de VTC jeugd. Binnenkort hopen wij ook deze vacature in te kunnen vullen waarmee de VTC jeugd klaar is voor de toekomst.

  Mark Scholte
  Bestuurslid voetbalzaken