• Lisserbroek, 16 februari 2019


  Kagia JO-17 2 - RCL JO-17 3


  Een zonovergoten sportpark waar vandaag de wedstrijd tegen RCL afgewerkt moest worden. De avond voor de wedstrijddag werd een bericht verstuurd met de mededeling dat de wedstrijd was afgelast, omdat RCL niet voldoende spelers op de been kon brengen, maar korte tijd later werd dit weer hersteld, want er was toch een elftal samengesteld, dus kon de wedstrijd doorgang vinden. Gelukkig.


  Ook vandaag was er een invaller nodig, omdat Nick nog steeds niet hersteld is van een longontsteking, maar wel aanwezig was om zijn voetbalmaten te ondersteunen. Job (JO-19 2) nam de plaats van Nick in. Ook Pjotr was niet van de partij, maar vlak voor rust kwam hij weer bij ploeg. Ferry kreeg een wedstrijd rust, want Mitchel nam vandaag de vlag van hem over.


  Veld 3 was gebombardeerd als 'arena' waar het spektakel zich af zou gaan spelen (en dat zou het uiteindelijk ook worden).


  De wedstrijd begon wat later dan gepland, want de scheidsrechter had eerst nog een wedstrijd te fluiten bij buurman Fc Lisse.


  Vandaag een tegenstander die de vorige competitie ook op hetzelfde niveau heeft gespeeld en dus weet wat er verwacht wordt in deze klasse.


  Om 12.37 uur werd er afgetrapt en RCL bond er geen doekjes om. Direct werd de aanval gezocht en het had bijna, na 10 seconden, 0 - 1 gestaan. Het voordeel was wel dat Kagia wakker was geschud en weer bij de les was.

  Zo rustig als Kagia vorige week voetbalde, zo onrustig het vandaag in het begin ging. Door het goede technische spel van RCL ging Kagia al snel de lange bal hanteren, wat weer resulteerde in veel balverlies. Björn moest er snel een aantal keren aan te pas komen, maar hield zijn doel schoon.

  Na een minuut of tien ging Kagia wat meer spelen en kreeg een aantal mogelijkheden om het doel van de tegenstander te bestoken, maar net als bij RCL, zonder resultaat.

  Er ontstond wel een wedstrijd tussen een technische ploeg en een alles-in-de-strijd- gooiende ploeg. Een wedstrijd die zeker de moeite waard was om aan te kijken. Mooie kansen bleven onbenut en door een goed leidende scheidsrechter bleef het ook spannend. Helaas voor het publiek werd de rust met een brilstand bereikt, maar nogmaals, een vermakelijke wedstrijd.


  Nog steeds heerlijk weer, bij aanvang van de tweede helft. Leuk was om te zien dat er ook vandaag weer veel supporters waren op komen dagen. Een gezellig sfeertje, zo gezellig zelfs dat er op een gegeven moment 'gedanst' werd. Dit kwam eigenlijk doordat de coach van RCL telkens \"Bal laag, bal laag\" riep, maar dit zo snel achter elkaar zei dat het leek dat hij \"Balla, Balla\" zei....en dit deed weer denken aan een nummer van vroeger, Balla Balla van Francesco Napoli. Het nummer werd al snel op YouTube opgezocht en afgedraaid. Back in time.....(je had er bij moeten zijn)


  De wedstrijd ging ondertussen onverminderd door en RCL werd zo stiekempjes aan sterker en verplaatste het spel voornamelijk naar de helft van de gastheren. Ook werd het allemaal wat grimmiger. Er werd over en weer het een en ander gezegd en spel werd ook wat fysieker. De scheids hield alles nog goed in de hand.

  Kagia had een paar mooie aanvallen, waar zeer zeker een doelpunt uit voort had kunnen komen, maar helaas zat het vandaag niet mee.

  Zo richting het einde van de wedstrijd een aanval van RCL, over rechts....een pass en een aantal handen van Kagia gingen omhoog vanwege vermeend buitenspel, maar de scheidsrechter vond van dat niet en liet doorspelen en doordat enkele van onze spelers meer bezig waren met de situatie dan met de bal, kreeg de tegenstander teveel ruimte en kon het gebeuren dat zij de 0 - 1 scoorden.

  Een aantal spelers waren het niet eens met het feit dat er door werd gespeeld, maar Björn spande hierbij de kroon en ging verbaal over de schreef. De scheidsrechter beloonde dit gedrag met een gele kaart. Dit werkte als olie op het vuur en Björn deed er nog een schepje boven op, met als resultaat een rode kaart. Met veel moeite was hij bij de zijlijn aangekomen en begon wederom te schreeuwen. De grensrechter hield Björn tegen en dat vond een andere speler niet oké en rende zéér agressief naar de grensrechter van RCL toe. Ook dit gedrag kan gewoon niet.

  Dat je het niet eens bent met beslissing, dat kan, maar er moet wel normaal gereageerd worden. Je moet niet vergeten dat ook een scheidsrechter als hobby fluit, net als het team Kagia JO-17 2 voetbal speelt als hobby.


  Dit gedrag hoort nergens thuis en zeker niet op het voetbalveld van of bij een team van Kagia.


  Dolf was de nieuwe sluitpost en ging de wedstrijd voor Kagia met 10 man verder. Met een mooie aanval en dito lob werd de eindstand bepaald op 0 - 2.


  Het is jammer dat een leuke wedstrijd teniet wordt gedaan door zo'n incident en ik hoop dat dit een leerzame les zal zijn voor de toekomst en dat dit soort voorvallen nooit meer zullen gebeuren.


  Nu twee weken rust, waarna op zaterdag 9 maart de strijd hervat wordt in en tegen Oegstgeest.


  Ciao en geniet van Francesco Napoli met 🎶🎵Balla Balla🎵🎵🎶.