• Het voordeel van de time-out

  22 sep 2018
 • Het is weer zaterdag en dat betekent matchday. Na 3 simpele overwinning voor de beker stond vandaag de 1e competitiewedstrijd op het programma, half 9 uit bij Ter Leede.

  Nadat we om kwart voor 8 met 3 ouders en 4 kinderen bij Kagia waren verzameld, de andere 4 ouders en kinderen gingen rechtstreeks, kwamen we iets over 8-en aan bij Ter Leede.

  In de kleedkamer een vrijwilliger voor de rol als keeper gezocht en uiteindelijk werd Dylan de 1e helft onze keeper. Helaas konden Nathan en Sven er vandaag niet bij zijn en dat waren onze keepers bij de bekerwedstrijden.

  De opstelling van vandaag:
  Op doel: Dylan
  Verdediging: Thijs, Rick en Yari
  Middenveld: Artin en Reinier
  Aanval: Max en Finn
  Wissel: geen

  Klokslag half 9 gaf de scheidsrechter het startsignaal. Net als vorige week begonnen we erg slap en onwennig.

  We kregen evengoed een aantal aardige mogelijkheden maar dat laatste tikje tegen de touwen.... de verdediging had het ook druk om Ter Leede dat er af en toe met 4 of 5 spelers uit kwam te stoppen maar ondanks wat gemopper op elkaar een brilstand bij de time-out.

  Bij de time-out een wissel gemaakt tussen Artin en Finn en net zoals vorige week een ander Kagia als voor de time-out.

  Het was wachten op de 1e treffer en die kwam er uiteindelijk dan ook; rechtsback Thijs nam een afvallende bal op zijn pantoffel en vanaf het moment dat hij hem raakte zag je al dat deze tegen de touwen ging, 1 - 0 voorsprong. Na nog een aantal kansen gemist te hebben, met regelmatig heel aantrekkelijk spel, kwam de bal bij onze zoveelste kans voor de voeten van Finn en die wist wel wat hij daarmee moest doen, overhalen die trekker wat resulteerde in een 2 - 0 voorsprong.

  Vlak daarna was het rust en kon de limo genuttigd worden.

  Met Thijs op doel, Reinier verdedigend en Dylan op het middenveld vingen we de 2e helft aan.

  Waar de limo vorige week voor extra energie zorgde bleek dat deze keer anders. Ja we waren nog steeds de betere partij maar zoals ik de mannen later ook vertelde, je bent een team en alleen met samenwerken win je. Alleen tegen 8 spelers win je nooit en dat bleek uiteindelijk op. Ter Leede begon met het spelen van de lange bal en omdat we achterin mensen te kort kwamen kwam Ter Leede terug tot 2 - 2. Gelukkig was het het daarna tijd voor de time-out.

  Nog 1x de boel op scherp krijgen, de mannen kwamen zelf met het idee om Dylan weer op doel te zetten omdat Thijs nodig was in de verdediging.

  Het laatste kwartier was totaal anders dan dan het kwart ervoor. Nadat Max de bal, naar eigen zeggen totaal verkeerd raakte, wist hij deze via de korte hoek langs de keeper te krijgen en de terechte voorsprong was weer een feit. Verdedigend stond het als een huis en nadat Artin na een mooie pass vrij voor het doel de 4 - 2 maakte was het een kwestie van uitspelen. Het spelletje van de training van de mannen, wie schiet de bal het verste over het hek blijkt toch zijn vruchten af te werpen, want ook Rick dacht bij zichzelf, niet pingelen maar pegelen wat nog een doelpunt betekende, 5 - 2. Het slotakkoord was voor Reinier, na Thijs en Rick besloot ook Reinier te laten zien wat voor trap hij in zijn benen heeft en ook deze afstandspegel verdween achter de keeper van Ter Leede, 6 - 2 en dit werd ook de eindstand.

  Met wederom een overwinning een overwinning om trots op te zijn. In deze wedstrijd zat alles: wilskracht, strijd, tegenslag, samenspel, passie en overtuiging. Het is een leuk team om naar te kijken en het kan alleen maar nog groeien gedurende het seizoen.

  Fijn weekend!!!

  Een trotse trainer