• De vrijwilligers van de Jeugdcommissie hadden het voor elkaar gekregen! Sint en zijn pieten zouden langs komen bij het V.V. Kagia complex aan de Kikkerbeetstraat in Lisserbroek. Toen de kinderen aankwamen, stonden twee heuse voetbalpieten ze al op te wachten. Maar waar was Sinterklaas? Het geduld van de zenuwachtige kinderen werd extra op de proef gesteld, want ze kregen te horen dat Sint in de file stond!

  Tijdens het wachten zorgde Armand van de Jeugdcommissie ervoor dat de kinderen alvast wat liedjes konden inzingen. Sinterklaas Kapoentje, Zie Gids Komt de Stoomboot; beide liedjes werden luidkeels gezongen, hopend dat Sinterklaas het in de file zelfs kon horen. Er waren ook kinderen die hun vingers in hun oren hielden, dus of we over kwaliteit kunnen spreken, laten we maar in het midden.

  Omdat de keeltjes al bijna schor waren, zonder dat Sinterklaas er was, kregen de kinderen een lekker bekertje limonade. Dat kwam goed uit, want daarna kwamen Sint en 2 pieten eraan en konden ze hun geoefende liedjes nogmaals in de praktijk brengen! Sinterklaas was duidelijk onder de indruk! Toen vervolgens hoofdpiet Pieterbello ook nog onverwachts verscheen, was het feest compleet.

  Sinterklaas wist al heel veel van de Kagiaantjes, maar ze mochten zelf ook nog wat extra’s vertellen. Sinterklaas vroeg namelijk wie er wat liefs had gedaan. Sommige kinderen mochten dit op de schoot van de Sint vertellen en er kwamen mooie verhalen naar boven: van het geven van eten aan een zwerver tot aan het helpen van mama met zijn kamer opruimen. Allemaal lieve kinderen bij Kagia!

  Hilariteit alom toen de Sint de groep in tweeën splitste en de ene groep zo hard mogelijk “Piet ging uit fietsen” en de andere groep “Zie ginds komt de Stoomboot” zong… ze eindigden allebei met laatstgenoemde liedje!

  Heel bijzonder was dat één van de Kagiaantjes, Mirre, dezelfde ring om had als Sinterklaas! Stiekem vond Sinterklaas die van haar mooier… Ook heel bijzonder was dat een voetballertjes live zijn melktandje verloor tijdens het bezoek van de Sint!

  Nadat teams bij de Sint mochten komen en zelfs Angelique van de Jeugdcommissie op schoot mocht bij de Sint, was het alweer tijd om afscheid te nemen. Sint had nog meer bezoekjes aan kinderen in zijn agenda staan. Alle kinderen mochten hun schoen zetten en wie weet of die gevuld gaan worden en waarmee...