• FC Oegstgeest JO17-4 – VV Kagia JO17-1 24-11-2018.

Zonder Boyd en Maik begint Kagia O17-1 tegen FC Oegstgeest, een nieuwe fusieclub vanuit VV Oegstgeest en VV UDO.
    Terwijl koning winter een koude oosten wind over het veld blaast, blaast de scheids om precies zeven minuten over twaalf op zijn fluit voor het begin van de wedstrijd.
    Nog geen twee minuten later zijn we al een aanval van Kagia verder en heeft Ryan al moeten uitverdedigen na een aanval van Oegstgeest, krijgt Jorit de bal goed mee. Ian kan de voorzet aannemen en direct de 0-1 later noteren, een verbaasde keeper achter latend.
    Het wordt een gekke periode de aankomende minuten, want op adem komen is er niet bij voor de tegenstander. Om vijftien minuten over twaalf, acht minuten na het begin van de wedstrijd is er al vijf keer afgetrapt, één keer door Kagia aan het begin van de wedstrijd en daarna vier keer door Oegstgeest.
    Na het eerste doelpunt moeten Jessy en Thomas samen de aanval van Oegstgeest opvangen en wordt er gecounterd via Moos. Een mooie voorzet kan door Chris verzilverd worden, 0-2. Vanaf de aftrap pikt Jorit de bal op en zet voor op Ian, de 0-3 vliegt erin. En voorlopig de laatste komt voort uit goed spel van Kagia. Nadat de keeper nog probeert het schot te stoppen kan Ian ook de 0-4 laten noteren.
    De komende twintig minuten valt er dan wel geen doelpunt, maar dat betekend niet dat de wedstrijd er saaier op wordt. Integendeel, Kagia heeft tijd om positiespel te spelen en zelfs aanwijzingen vanuit de training uit te voeren. Oegstgeest blijft ondertussen loeren op een snelle overname, maar wordt in zijn opmars gestopt door Kjeld of Thomas, en als ze dan eindelijk bij het doel uitkomen is er nog een hindernis om te nemen in de vorm van Ivar. Met een klein sprongetje in de wedstrijd komt dan toch het vijfde doelpunt in zicht. Eerst via Rens met een voorzet op Ian. En daarna via Moos op Ryan die goed doorloopt naar de achterlijn, de daaruit voorkomende voorzet wordt prachtig door Nick afgerond met een harde kopbal, 0-5.
    In de afgelopen weken zijn er wel wat wedstrijden geweest waarbij de tegenstander bij een achterstand, en zelfs bij een voorsprong, de speelwijze veranderde en harder ging spelen. Maar ondanks de riante achterstand blijft Oegstgeest netjes voetballen en proberen de eer te redden.
    Een eretreffer laat nog even op zich wachten, want Thomas verdedigd goed op de doellijn, en Ivar maakt vakkundig de laatste hoekschop voor Oegstgeest onschadelijk.

Rust.

De tweede helft begint voor Kagia met tien man, Moos meldt zich even bij de EHBO met een flinke schaafplek op zijn heup na een sliding in de eerste helft.
    Oegstgeest probeert de powerplay situatie direct uit, een verre inworp komt diep op onze helft terecht, maar verdwijnt zonder veel moeite over de achterlijn.
    Kagia blijft gewoon druk zetten, eerst gaat een goed schot maar net voorlangs en daarna ziet Ian zijn goede inzet naast gaan. Moos komt er weer in en het is weer elf tegen elf.
    Moos is direct weer gevaarlijk, zijn eerste schot wordt nog gesmoord, maar als hij niet veel later voorgeeft op Nick verdwijnt bijna de zesde goal het doel in. Bijna, want de keeper kan de inzet nog stoppen maar niet de rebound van Ian voorkomen, 0-6. Ons zesde doelpunt is een feit, en het zevende is aanstaande.
    Het zevende doelpunt is er alweer een van Nick, die goed doorloopt na een hoge voorzet van Chris, 0-7.
    Ook nu is er tussen de doelpunten door weer tijd om de bal goed rond te spelen, over tikken en weer vrijlopen, gaat onze mannen vandaag goed af.
    In de aanloop naar het einde van de wedstrijd blijven alle twee de ploegen lekker voetballen, Kagia om de nul te houden en Oegstgeest voor de eretreffer.
    Een eretreffer die nogmaals op zich laat wachten als Thomas weer de bal vanaf de doellijn kan uitverdedigen na een hoekschop.
    Na een goed half uur in de tweede helft komt ons laatste doelpunt tot stand via een mooie actie van Jorit. Nadat hij de bal goed meeneemt en hoog voorzet kan Ian afdrukken met een mooie volley, 0-8 lijkt de eindstand te gaan worden.
    Maar het doorzettingsvermogen van onze tegenstander wordt beloond, na een counter en een beetje mazzel dat er niet gefloten wordt voor buitenspel ligt de 1-8 in ons doel en is Ivar, ondanks een uitstekende wedstrijd toch de nul kwijt.
    Na het fluitsignaal kan er door onze mannen worden teruggekeken op een mooie en doelpuntrijke pot voetbal.
    Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de huidige nummer één op het programma, eens kijken of er dan ook zo tevreden terug gekeken kan worden.