• Een voorzichtig zonnetje op wit uitgeslagen voetbalvelden. Het reguliere voetbalprogramma is afgelast, het is rustig op het sportpark van Kagia. Of toch niet? Op veld 1 worden doelen en pionnen klaargezet. Steeds meer meiden melden zich in de kantine, een tikje gespannen dat wel. Waarom? Renate Jansen, profvoetballer bij FC Twente en international bij Oranje, komt een clinic verzorgen.

    Er voetballen 34 meiden bij v.v. Kagia, een groot deel daarvan bij de MO10 en MO13. De andere meiden spelen van de minipupillen tot de JO19 met jongens mee. Vandaag zijn ze er bijna allemaal, geblesseerd of niet, want dit willen ze niet missen. De jongste jeugd, MO10 en jonger, mag starten en doen met een tikspel de warming-up. Niet alleen het veld begint langzaam te ontdooien, ook de meiden op het veld. Ze oefenen met Renate verschillende technieken. Dribbelen met de bal, proberen een kapbeweging en zelfs ‘de schaar’ komt voorbij. Dat komt goed van pas, want in de oefening daarna moeten ze Renate zien uit te spelen. Aan het einde wordt een partijspel gespeeld, waarbij Renate met beide partijen meespeelt. De meiden mogen na afloop met de meiden op de foto en krijgen allemaal een foto met handtekening van Renate. De jongste jeugd kan in de kantine met een broodje knakworst en limonade nog even nagenieten. De oudere meiden doen ondertussen samen met Renate de warming-up. Onder aanmoediging van de vele ouders aan de zijlijn mogen ook zij een poging wagen om Renate het bos in te sturen en te scoren. Ook deze groep sluit af met een groot partijspel en daarna de fotoshoot met Renate.

    In de kantine wacht ook voor de oudere meiden wat lekkers. Voordat Renate vertrekt, heeft ze nog een laatste verrassing voor de meiden. We krijgen als club haar gesigneerde voetbalshirt dat ze heeft gedragen tijdens de wedstrijd Nederland-Noorwegen. Bij die wedstrijd zaten de meiden van de MO13 op de tribune. Renate vertrekt ook niet met lege handen. Van de voorzitter ontvangt ze een bedankkaart met alle namen van de meiden, een ‘Kagia 90 jaar’ autosjaaltje en iets lekkers voor onder de douche. Het was een hele geslaagde middag waar de meiden met veel plezier op terugkijken! Iedereen bedankt voor medewerking.