Van de Voorzitter - Afsluiting Seizoen 2016-2017


Beste vrienden en vriendinnen van Kagia,

Het seizoen 2016/2017 zit er bijna weer op.

Na een offday 0-6 verlies van ons 1e elftal vorige week werd er dit weekend een prima uitwedstrijd gespeeld tegen Monnickendam met een 2-2 einduitslag. Uitgeschakeld voor promotie dus aankomend seizoen gaan we weer voor minimaal de nacompetitie in de 3e klasse ,maar dan wel weer in West 2. Het 2e hadden we graag zien promoveren maar door een wisselend seizoen met winst tegen de koplopers en verlies tegen de onderste was een middenmoot plek het maximale. Het 3e deed het daarentegen uitstekend met de unieke dubbel, het kampioenschap en de beker. Knap van mannen. Kagia 7 haalde nog een knappe 2e plek en de overige senioren hadden een mooi seizoen waar de VR1 het in hun competitie lastig hadden. Daar en tegen werden de VR 35+ 7x7 in het eerste jaar kampioen. Een prachtige prestatie.

Het seizoen is nog niet helemaal ten einde. JO17-2 heeft nog 1 wedstrijd om als 2e in de competitie te eindigen en natuurlijk niet te vergeten de SLOTDAG van 10 juni georganiseerd door sfeercommissie samen met Jeugdcommissie met een mooi programma voor jong en oud en een heerlijke afsluiting met een barbeque en feestavond. Een slotdag waar ook alle kampioenen gehuldigd gaan worden. Deze dag, daar moet je gewoon allemaal bij zijn.

Ik sprak al over de huldiging van alle kampioenen. Het zijn er niet zoveel als vorig jaar maar met Kagia3 de beker en kampioen, de VR35+ 7x7 bij de senioren zijn er bij de jeugd ook weer een aantal prachtige prestaties geleverd. Zo speelde alle selectieteams in de 2e klasse waarbij de JO19-1 zelfs tot de laatste competitieronde kans had op het kampioenschap. Helaas was Docos net even sterker. Was er een top plek voor de JO17-1, JO13-1 en JO09-1/2 en middenmoot plekken voor de overige selectieteams. Alleen de JO15-1 had een lastig jaar, maar speelde hun laatste wedstrijd dan wel weer gelijk tegen de nummer 2. Kampioenen waren er natuurlijk ook, zo werden de JO13-2 en de JO11-3 kampioen. Zij worden natuurlijk gehuldigd op de slotdag. De overige jeugdteams van de meiden en jongens hebben allemaal goed in de competitie meegedaan waarbij de MO17-1, JO09-4, JO09-2, JO15-3, en de JO17-2. Zelf een top 3 plek hebben behaald. Het was prachtig om alles te volgen en het wekelijkse enthousiasme onder de spelers, trainers en leiders te zien. Naast de competities hebben we ook weer 3 prachtige toernooidagen gehad van de Meiden, de MP/JO09/JO11 en de JO13/JO15. Naast het prachtige weer heeft de toernooicommissie samen met de barcommissie en de vele vrijwilligers weer gezorgd voor 3 perfect georganiseerde dagen met veel voetbalplezier.

Voor Kagia waren de prestaties en het plezier afgelopen seizoen weer prima en kijkt de VTC en Jeugdcommissie met veel genoegen uit naar het volgende seizoen. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al in volle gang en zijn via de site te volgen.

Naast het belangrijkste, het organiseren van het spelletje voetbal, worden er bij de club nog heel veel andere zaken georganiseerd en geregeld en vullen we onze sociaal maatschappelijk rol binnen de Lisserbroek fantastisch in. Daar speelt de Sfeercommissie een belangrijke rol in. Zo was er weer een heerlijk Oktobierfest, een prachtig Grieks Themafeest, de volle Pubquiz met 20 teams, diverse DJ’s op de zaterdag en natuurlijk de traditionele kerstkien en de druk bezochte klaverjasavonden. Echt te veel om op te noemen. Echt weer top gedaan. Maar zo doen ook de andere commissie top werk binnen de club. Neem alleen al de sponsorcommissie, vanuit het bestuur opgepakt door Armand met een aantal nieuwe leden die Peter en Piet ondersteunen. Prachtige resultaten, veel nieuwe sponsorborden, maar ook een club van 100 bord en een bord voor ereleden voor in de kantine. Zo was er ook de Buren/sponsordag bij een aantal thuiswedstrijden van het 1e.

En dan de jeugdcommissie met het Sinterklaasfeest, de 2 druk bezochte Fifa toernooien en zijn er de voetbaldagen van 26 tot en met 28 juli. Top. En wat te denken van het Jeugdkamp. Ook dit jaar weer georganiseerd door de jeugdkampcommissie met weer een volle bak kinderen die op 23-24 en 25 juni richting het mooie Appelscha afreizen. De VTC die staat voor alle voetbaltechnische zaken binnen de club, organiseerde weer de train de trainer en staat altijd weer voor een lastige klus bij het indelen en inschrijven van alle elftallen. Zoals ik eerder al aangaf zijn de VTC en JC al volop bezig om alle elftallen voor het volgende seizoen weer in orde te krijgen. Via de site is alles te volgen. In het verlengde van onze sociaal maatschappelijk rol zijn er ook afgelopen jaar weer een aantal goede initiatieven genomen. Zo wordt de samenwerking met de Tennisvereniging ook in deze zomer weer verlengd en hebben een aantal bestuursleden een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de Koningsdag met een heerlijk avondje koningsvoetbal bij Kagia gevolgd door een druk bezochte Meerkoet op de Koningsavond en de Koningsdag. Daarnaast proberen we ook een voorbeeldrol in te vullen door goed om te gaan met Duurzaamheid binnen de club. Na de positieve ledenvergadering zijn we vol aan de slag gegaan om onze club verder te verduurzamen met ledverlichting en zonnepanelen. Inmiddels zijn we zover dat de meeste “hobbels” zijn genomen. We hebben met kritische leden de voor- en nadelen besproken en weggenomen, is er door Stichting Waarborgfonds Sport een 100% garantstelling afgegeven en hebben alle financierders binnen de club een positief akkoord gegeven om door te gaan met de verduurzaming van de club. De laatste stap is een bouwkundig rapport. Als deze ook akkoord is komt er voor de leden een informatieavond. Een mooie stap richting Duurzaamheid en een toekomstbestendige club. Wordt vervolgd.

Afgelopen seizoen hebben we samen ook weer hard gewerkt om een aantal benoemde speerpunten verder invulling te geven. Meer continuïteit in het kader. Zo zien we veel dezelfde trainers en leiders terug en is er een zeer grote vrijwilligersgroep die veel over heeft voor de club. Is de jeugdcommissie met een aantal goede vrijwilligers uitgebreid en proberen we ook binnen het bestuur een zo goed mogelijk kader aan vrijwilligers neer te zetten. Zo was het vertrek van Sander Beukers snel ingevuld door een zeer enthousiaste Dennis Kattenberg. Daarnaast heeft ook Henk van Duijvenvoorde aangegeven te gaan stoppen met zijn secretaris functie binnen het Dagelijks Bestuur. Ook voor deze belangrijk functie hebben we snel een goede vervanger gevonden. Chantal Wullems zal de functie van Henk over gaan nemen. Gelukkig blijft Henk wel nauw verbonden aan de club en gaat hij onder andere de belangrijke Commissie Sportiviteit en Respect verder vorm geven.  De sponsorcommissie heeft veel aandacht gegeven aan het speerpunt Liquiditeit vergroten. Zo zijn er meerdere langjarige sponsorcontracten gesloten, zijn er een aantal club van 100 leden bij gekomen  en is er een sponsorkaart om de potentiële sponsoren duidelijkheid te geven in de mogelijkheden van sponsoring binnen Kagia. Dit stopt natuurlijk niet want de kosten blijven stijgen en we willen graag laagdrempelig blijven voor iedereen en daar hoort ook een betaalbare contributie bij. Ook daarom willen we graag overgaan op ledverlichting en zonnepanelen omdat we daarmee, naast een “groenere”club ook geld besparen. Via diverse kanalen, acties, sponsors etc. blijven wij altijd op zoek naar gelden voor de club. Dus heb je  sponsoren of goede ideeën die geld voor de club genereren?  Deze zijn altijd welkom en ook hard nodig. Wil je dan contact opnemen met de sponsorcommissie . Ieder idee, hoe klein ook, blijft altijd welkom.

Voor het speerpunt continuïteit van onze vrijwilligers staat nog altijd het uitzetten van een enquête op de actielijst. Ik hoop dat we deze op korte termijn kunnen uitzetten zodat we met de resultaten gerichter kunnen zoeken naar vrijwilligers die passen bij de club en vooral bij de vrijwilligersfunctie. Zo blijven we werken aan de structuur binnen de club. Dit is een continue proces.

Zorgt de onderhoudsploeg weer wekelijks dat de accommodatie er top uit blijft zien. Worden de kunstgrasvelden geborsteld, lijnen getrokken, vlaggen opgehangen, gemaaid, opgeruimd na een drukke zaterdag, vuilnisbakken geleegd, netten gemaakt, sponsorborden opgehangen, kleine en grote klusjes opgepakt. Ook wordt wekelijks de kantine schoongemaakt en de kleedkamers uitgeveegd en extra schoongemaakt. Een belangrijke groep vrijwilligers voor de uitstraling van de club.

RESPECT: Respect op en langs de velden blijft voor de club Kagia een belangrijk issue en moet altijd de aandacht krijgen. Zo word ik nog altijd regelmatig aangesproken op gedrag van supporters en dan met name hun uitspraken richting scheidsrechter, tegenstander maar ook eigen spelers en trainers. Heel vervelend gedrag, wat we bij Kagia niet willen. In de praktijk blijft het dus lastig om elkaar aan te spreken want wie ben jij om dat te zeggen. Zo zijn we ook aangesproken door onze buren de Tennisvereniging. Er zijn kinderen die vinden dat er stenen richting de tennisvelden gegooid moet worden. Echt te gek voor woorden. Mijn oproep blijft toch om het gesprek met elkaar te blijven voeren en elkaar te corrigeren zodat de gedragsregels de norm wordt en blijft. Dus je mag elkaar aanspreken.  In het kader van het verder professionaliseren van de club is voor de veiligheid het afgelopen jaar camerabeveiliging geïnstalleerd zodat we incidenten zoals boven kunnen vastleggen. Ook het niet verstrekken van  alcohol aan kinderen tot 18 jaar is een onderdeel van normen en waarden wat we met elkaar moeten handhaven. Het is nu eenmaal een wettelijke eis en zeer belangrijk om een gesloten kantine te voorkomen. De gemeente bezoekt de verenigingen ter controle op handhaving.

Uw vereniging Kagia, een steeds groter bedrijfje geleid door alleen maar vrijwilligers, waar naast het wekelijks potje voetballen bijna iedere dag wel iets gebeurd. Dit kan alleen maar met u als vrijwilliger. Bent u dit nog niet of denkt u ik heb nog wel een uurtje over voor mijn club Kagia, meldt je dan aan bij één van de vrijwilligers of bij het  . Wij blijven op u rekenen! Via deze weg wil ik alle vrijwilligers weer bedanken voor het afgelopen fantastische seizoen, wens ik iedereen alvast een hele fijne zomervakantie en zie ik u allemaal graag op de Slotdag van 10 juni of anders weer in augustus op de club. Met respectvolle en sportieve groet, Richard Trompert, Voorzitter