• Bericht van de Voorzitter | Wel en wee van een voetbalvereniging

  17 dec 2019
 • Even een berichtje van de voorzitter. De komende weken wordt er niet tot nauwelijks gevoetbald, dus is het een mooi moment om wat feiten uit de eerste seizoenshelft op een rijtje te zetten.

  Kampioenen
  Er zijn al drie kampioenen gehuldigd;

  -          JO11-2
  -          JO11-3
  -          J019-2

  Spelers, trainers en begeleiders van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat. De gebruikelijke huldiging heeft al plaatsgevonden. JO19-1 heeft nog kans om kampioen te worden en speelt op zaterdag 21 december om 12:00 haar kampioenswedstrijd thuis bij v.v. Kagia. Wees allen welkom om de heren aan te moedigen. Uiteraard houden we u via Facebook en de website op de hoogte.

  Jeugdcommissie
  Behalve dat er getraind en gevoetbald kan worden door de jeugd, is het ook belangrijk dat het bestuurlijk goed geregeld is. De jeugdcommissie van Kagia is daar verantwoordelijk voor. Voor de Jeugdcommissie zijn wij nog op zoek naar enkele personen die de commissie komen versterken. Voelt u zich geroepen voor een kennismakingsgesprek, dan hou ik mij aanbevolen.

  Kleding
  De jeugd van Kagia is weer mooi aangekleed met een compleet nieuw tenue. De jeugdcommissie en kledingcoördinator Corine hebben hiermee mooi werk verricht. Ook tegenstanders valt het op dat Kagia er mooi bij loopt.

  Minipupillen
  Het is fantastisch om zaterdagmorgen om 9 uur te aanschouwen dat het kleine spul vol passie de beginselen van het spelletje leert. Dankzij de vele vrijwilligers vermaken de jongens en meisjes zich kostelijk op het voetbalveld. Sint en Piet hebben onze jongste jeugd ook bezocht op zaterdagochtend. De foto’s hebt u, met dank aan Monique de Geus, kunnen zien op onze site en Blik op Lisse. Er was ook een spelertje dat het bezoek leuk vond, maar liever had getraind. Heerlijk dat fanatisme.

  Training/begeleiding
  Alle teams worden op zaterdag begeleid en kunnen doordeweeks één of twee avonden onder begeleiding van één of meerdere trainers trainen. We kunnen als club trots zijn op het grote aantal vrijwilligers dat klaar staat voor onze jeugdleden.

  Senioren
  Bij aanvang van het seizoen denk je dat er voldoende spelers zijn om wekelijks met een 11-tal te kunnen voetballen. Toch zie je via Facebook en op Whatsapp de nodige berichten langskomen omdat er niet voldoende spelers zijn voor de wekelijkse wedstrijd. Meld je svp niet te snel af, want dan heeft je team een probleem, denk daaraan.

  Selectie
  Alle zaken voor de selectie vallen onder de verantwoordelijkheid van te Voetbal Technische Commissie (VTC). De resultaten zijn niet bevredigend, maar gezien het verzorgde voetbal van de laatste thuiswedstrijd tegen de koploper heb ik er alle vertrouwen is dat voor Kagia 1 een positie in de middenmoot mogelijk is.

  Kantine
  Het is prettig als er op wedstrijddagen een vrijwilliger achter de bar aanwezig is om u te voorzien van een kopje koffie, een snack of een andere versnapering. Dit wordt eigenlijk als gewoon beschouwd. Toch is het voor de kantinecommissie een steeds groter probleem om de barbezetting rond te krijgen. Lijkt het u leuk om af en toe een handje te helpen achter de bar? Neem dan contact op met onze barcommissie via barcommissie@kagia.nl.

  Vrijwilligers, je hebt er nooit genoeg!
  Op een bijeenkomst met diverse verenigingen uit de Bollenstreek werd het toch wel duidelijk dat alle verenigingen met hetzelfde probleem te maken hebben. Of je nu bovenaan staat in de Tweede Divisie of in de Vierde Klasse speelt, iedere club heeft een gebrek aan vrijwilligers. Er wordt bij diverse verenigingen al gesproken over het invoeren van verplichte vrijwilligerstaken. Als je lid wordt van een tennisvereniging is het gebruikelijk dat je een bardienst moet draaien en bij een hockey vereniging is het “gebruikelijk” dat je iets doet voor de vereniging als je kind lid. Laat ik daarom afsluiten met de beroemde woorden van John F Kennedy; “vraag je niet af wat v.v. Kagia voor jou kan doen, maar wat jij voor v.v. Kagia kunt doen.”

  Ik wens u allen mooie kerstdagen en een sportief, gezond en voorspoedig 2020 en nodig u van harte uit om op 4 januari 16:00 samen met het bestuur het glas te heffen op het nieuwe jaar.

  René Bakker
  Voorzitter v.v. Kagia