Hoofdsponsor

Vriendenloterij

Buienradar

 • De Stoete
 • Lamboo
 • HulsPard
 • Ultee
 • Autocentrum Beelen
 • Beelen
 • Verdel
 • centrum Beelen
 • ABC Mensenwerk
 • Meer
 • Aarts
 • Autocentrum Beelen
 • Rabo
 • LJSport
 • NewYork
 • Kagia
 • Hoogervorst
 • Jupiler

Regio voetbal

Wie zijn er online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Wedstrijdverslag VVSB JO17-2 – Kagia JO17-1


Het leek een soort dubbele winterstop. Eerst eind januari 2 wedstrijden en dan weken niets vanwege de voorjaarsvakantie.

De vraag is altijd maar weer hoe je daar uitkomt. Kagia JO17-1 niet zo best. Kevin is na een ski-ongeluk voorlopig even uitgeschakeld, Bram heeft tijdens de vakantie gelukkig niets gebroken maar zit nog in het gips van een oude breuk, Stan en John hebben griep en Melvin en Mats zijn nog niet fit na eerdere lange blessures. Dan hou je er niet zoveel meer over.
Gelukkig wilde Sam, Thomas en Moos uit de JO15-1 met ons meedoen maar zij hadden al een hele wedstrijd in de benen. En dan uit naar VVSB waar wij vorig jaar binnen een half uur tegen een 3-0 achterstand aan keken. We waren dus gewaarschuwd!
Op woensdag was er tot twee keer toe een stevige preek van JW tijdens de training. Hij was ontevreden over het coachen en het luisteren naar coaching. Vooral Loran en Zeb moesten het ontgelden. De grootste winst van de wedstrijd van vandaag is misschien wel dat (aanvoerder) Loran en Zeb voorop gingen in de coaching en strijd en hiermee tot de betere van het veld behoorden. Top boys, ga zo door!

De wedstrijdbespreking kende vooral veel herhalingen; compact staan, rugdekking goed verzorgd, coachen en opbouw van achteruit. Het idee is om Gijs en Tygo zoveel mogelijk over de grond aan te spelen en van daaruit de snelle Melvin en Kelvin weg te sturen. JW gaf aan dat het belangrijk is als team te spelen vanuit je taak en geduldig te zijn. We krijgen altijd kansen en na een 0-0 bij rust komt er ook nog een tweede helft!
Alle mooie woorden leken aan dovemans oren besteed want al in de eerst minuut kwam er een lange bal van VVSB over onze verdediging. Tegen alle afspraken in stond onze verdediging op lijn en het was aan de slordige afwerking van de spits van VVSB te danken dat wij niet meteen al tegen een achterstand aankeken. Het goede nieuws, bleek achteraf, dat dit het enige slippertje van onze uitstekende verdediging bleek want verder gaven zij helemaal niets meer weg.
Voorin hadden wij ook een slippertje want na 10 minuten pakte Melvin, totaal onnodig, een gele kaart. Sta je ook nog met 10 man... Dan blijkt hoe belangrijk het is om als team te kunnen voetballen en compact te kunnen spelen. Een groot compliment aan de groep dat wij in die fase niet hebben weg gegeven. In het bijzonder aan Sam de Ree die op het middenveld een geweldige wedstrijd speelde tegen een jongen die vorig seizoen nog even door Heerenveen is gevolgd. Toen Melvin er weer bij kwam ging Kagia meteen beter spelen. Eerst was er een grote kans voor Kelvin na een mooie voorzet van Sam. Hij schoot echter met buitenkant voet voorlangs. Daarna was er een geweldige solo van Gijs langs 4 man maar de goede keeper van VVSB pakte zijn schot. Moos maakte zijn debuut in de JO17-1. Toen was er een vrijetrap op de punt van de 16-meter. Melvin nam hem heel slim kort op Zeb, die vrij voor de keeper te gehaast naast schoot. Opnieuw een zeer grote kans. Zo gingen wij de rust in met 0-0.
In de tweede helft kwam Thomas van der Streek als voorstopper in het team en maakte daarmee ook zijn debuut in de JO17-1. Kagia ging door met aanvallen. Tygo zette twee keer goed door maar kon niet afdrukken en Melvin ging alleen op de keeper af maar zag zijn schot in de korte hoek gepakt worden door de keeper. Zouden wij dan niet kunnen scoren vandaag? Gelukkig wel, en hoe. Na een corner vanaf de rechterkant stond Gijs zoals altijd op circa 20 meter. VVSB kopte de bal weg maar precies voor de voeten van Gijs. Die bedacht zich niet, pakte de stuiter op het hoogste punt, en zag een streep zo in de linker kruising verdwijnen. WAT EEN GOAL. De 0-1 voorsprong was meer dan terecht. Daarna waren er nog twee grote kansen voor Moos. Hoe mooi was het geweest wanneer hij bij zijn debuut had kunnen scoren maar twee keer vond hij de keeper op zijn weg. Er kwam nog een grote kans voor VVSB maar Geert was scherp en constateerde buitenspel hetgeen door de uitstekende scheidsrechter werd overgenomen. Zo gingen de drie punten mee naar Lisserbroek en bedanken wij hierbij nogmaals Sam, Thomas en Moos voor het invallen!

Sponsorkliks

Kagia Kalender

Geen komend evenement!

Stand Kagia 1Bekijk de gehele stand

Volgende wedstrijd

Twitter vvKagia